Τραγούδια για το θέατρο και εμπνευσμένα από αυτό. Μια εκπομπή αφιερωμένη στους ανθρώπους του θεάτρου που στήριξαν τα θύματα στη δίκη Λιγνάδη.

Ads

Την περασμένη εβδομάδα ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του Δ. Λιγνάδη. Η εκπομπή του Tvxs.gr «10 τραγούδια για μια είδηση», στο «Κόκκινο 105,5», επιλέγει αυτή την Κυριακή τραγούδια εμπνευσμένα από το θέατρο ή γραμμένα γι’αυτό. Μια εκπομπή αφιερωμένη στον κόσμο του θεάτρου που βρήκε τη δύναμη να στηρίξει τα θύματα μέσα από τις καταθέσεις, τις υπογραφές, τις δημόσιες αναρτήσεις. Στους ανθρώπους που μαζί με δημοσιογράφους και δικηγόρους στοχοποιήθηκαν ως «σκευωροί» από τον Λιγνάδη και τον Κούγια.

Ανάμεσα στα τραγούδια που θα ακούσουμε «Οι ΠΑΣΟΚάνθρωποι» του Κηλαηδόνη από το Ελεύθερο Θέατρο (τι σχέση έχουν με τη δίκη μη ρωτάτε), το Θέατρο Σκιών (Μικρούτσικος-Αλκαίος), τα Μπουλούκια (Κραουνάκης -Νικολακοπούλου) αλλά και τα τραγούδια από «Το μεγάλο μας Τσίρκο» την ιστορική παράσταση της οποίας οι συντελεστές βρέθηκαν κι εκείνοι κρατούμενοι, για άλλους λόγους από τον Λιγνάδη. Γιατί έκαναν αντίσταση μέσα από την τέχνη τους κατά την δικτατορία.

Α ΜΕΡΟΣ

Β ΜΕΡΟΣ