Φωτογραφίες ντοκουμέντα που δείχνουν την εκπαίδευση ταγμάτων εφόδου έρχονται στη δημοσιότητα. Στρατιωτικά γυμνάσια και ναζιστικοί χαιρετισμοί γύρω από τη φωτιά, ρόπαλα και μαχαίρια. «Ακολουθούμε ειδική εκπαίδευση ακόμη και με όπλα… Εκπαιδευτές είναι στρατιωτικοί από ειδικές δυνάμεις που υποστηρίζουν τις δομές μας», αναφέρει πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής, ενώ άλλο στέλεχος που αποφάσισε να σπάσει την «ομερτά» μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον Χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά δηλώνει «Οι πραγματικοί χρυσαυγίτες είμαστε νεοναζί, το λέγαμε με τιμή. Πιστεύουμε στον Χίτλερ. Στη Δηλιγιάνη πωλούσαν το ‘Αγών Μου΄ έως τις εκλογές. Μετά μπήκαν τα βιβλία του Κασιδιάρη».

Ads

 
Τις φωτογραφίες από νησί του Αργοσαρωνικού είχαν δημοσιεύσει το προηγούμενο διάστημα τα ίδια τα μέλη της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, λίγους μήνες πριν τις εκλογές, και τα πρόσωπα είναι αλλοιωμένα από την αρχική δημοσίευση.
 
Τις φωτογραφίες τις παρουσιάζει το «Έθνος», το οποίο όπως αναφέρει «δημοσιευμένες με εφιαλτική έπαρση αλλά και συνωμοτικές προφυλάξεις από μέλη της ίδιας οργάνωσης, οι φωτογραφίες αποτυπώνουν δράσεις και δραστηριότητές της, τελεσμένες λίγους μήνες πριν από τις εκλογές του Μαϊου 2012». Στις φωτογραφίες εμφανίζεται ένα από τα τάγματα εφόδου κατά τη διάρκεια νυχτερινής εκπαίδευσης, την γενική εποπτεία του οποίου φαίνεται να τηρεί άτομο που προφυλάσσεται, όπως αναφέρει το Έθνος, ως κόρη οφθαμλμού από όσους διακίνησαν τις φωτογραφίες, (ο εκπαιδευτής φοράει σε όλες τις φωτογραφίες κουκούλα) με αποτέλεσμα να εγείρονται ερωτηματικά για την επαγγελματική του ιδιότητα και τη σχέση του με τον ελληνικό στρατό

Τα τάγματα εφόδου αναλαμβάνουν τις δολοφονικές επιθέσεις κατά μεταναστών, αριστερών κα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι επίλεκτοι της νεοναζιστικής οργάνωσης, οι «Πραιτωριανοί» των ναζί, είναι μέλη της Τ.Ο Νίκαιας, από όπου προέρχεται και ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς. Μέλη της οργάνωσης της Νίκαιας πρωτοστάτησαν στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ενώ ενεργό ρόλο είχαν και στη δολοφονική επίθεση κατά στελεχών του ΚΚΕ, αλλά σε άλλες δολοφονικές επιθέσεις στο παρελθόν, ενώ μέλος της Χρυσής Αυγής αναφέρει πως «η Τοπική της Νίκαιας είναι η πιο δραστήρια το τελευταίο διάστημα».
 
Μέλος της Χρυσής Αυγής, που αποφάσισε να μιλήσει μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα για όσα συμβαίνουν στο εσωτερικό της νεοναζιστικής οργάνωσης, αναφέρει πως τα «τάγματα εφόδου αποτελούν τον πιο σκληρό πυρήνα. Είναι αυτοί που πάνε στις Θερμοπύλες, δίπλα στον Κασιδιάρη. Απλά παλιά, δεν είχαν γραφεία. Αυτοί λογοδοτούν στη φάλαγγα του Παναγιώταρου. Κασιδιάρης και Παναγιώταρος είναι υπεύθυνοι για τα Τάγματα Εφόδου. Έχουμε ομάδες που βγαίνουν στους δρόμους, μόνο για να βρουν αλλοδαπούς. Πριν δύο χρόνια στο Μπουρνάζι, είχαμε μαχαιρώσει έναν ακόμη αναρχικό. Επέζησε. Αλλά για 48 ώρες ήμασταν σπίτια μας».
 
Για τις κατασκηνώσεις της Χρυσής Αυγής επισημαίνει πως «εκεί κάνουμε ασκήσεις και μαθαίνουμε πώς να χρησιμοποιούμε όπλα. Σε αφήνουν το βράδυ μόνος σου, σου δίνουν μία σημαία και σου λένε, δεν θα πρέπει να σου την πάρει κανείς. Και μετά σου επιτίθενται. Με αεροβόλα, πιστόλια και άλλα». Το ίδιο μέλος αναφέρει πως στη Χρυσή Αυγή υπάρχει μεγάλος σεβασμός στην ιεραρχία. «Υπάρχει στρατιωτικό νόμος στη Χρυσή Αυγή. Ο Μιχαλολιάκος πάντα μάς έλεγε ότι είμαστε στρατιώτες. Υπήρχε τέτοια πλύση εγκεφάλου που δεν υπάρχεις σαν οντότητα. Δεν έχεις προσωπικότητα, δεν έχεις και δεν μπορείς να πεις τη γνώμη σου, λες σε όλα ναι. Όταν πηγαίναμε να πλακωθούμε με μετανάστες, νιώθαμε όμορφα, ότι κάνουμε κάτι πολύ καλό, η αδρεναλίνη ανέβαινε».
 
Όπως αναφέρει για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα «κατά τη γνώμη μου ο Μιχαλολιάκος ήξερε. Υπάρχει ιεραρχία. Δηλαδή ένας μέλος λέει κάτι στον πυρηνάρχη. Ο πυρηνάρχης στο βουλευτή που είναι υπεύθυνος για την τοπική οργάνωση και ο βουλευτής στον αρχηγό. Πάντα ενημερώνεται ο αρχηγός για να δώσει το ΟΚ. Και στην καρδιά δεν χτυπάς εάν δεν θέλεις να σκοτώσεις. Ο Ρουπακιάς με τη γυναίκα του, οι οποίοι δεν είναι ιδιαίτερα έξυπνοι άνθρωποι, πριν από ένα χρόνο πλήρωσαν 20 ευρώ στην Τ.Ο. Νίκαιας και έγιναν μέλη. Παλιά, περνούσαν δύο χρόνια, στο οποία έπρεπε με πράξεις να αποδείξεις ότι είσαι συνειδητοποιημένος εθνικιστής χρυσαυγίτης και μετά σου έβγαζαν κάρτα. Μετά τις εκλογές με ένα 20άρικο όλοι πήραν κάρτα».

«Στη Χρυσή Αυγή έχουμε πλήρη στρατιωτική δομή. Διαθέτουμε περίπου 50 πολυμελείς φάλαγγες για συγκρούσεις στους δρόμους και περίπου άλλες τόσες εξαμελείς ομάδες κρούσεις – κομάντος για οργανωμένα στοχευμένα χτυπήματα, ύστερα από κεντρική καθοδήγηση από τρία άτομα της οργάνωσης», αναφέρει άλλο πρώην μέλος της νεοναζιστικής οργάνωσης. «Οι ομάδες κρούσης αναλαμβάνουν ειδικές επιθέσεις κατά αλλοδαπών ή ανταποδοτικά χτυπήματα σε εχθρούς της οργάνωσης. Ο,τι κι αν σημαίνει αυτό», προσθέτει και σημειώνει πως «εκπαιδευτές είναι στρατιωτικοί από ειδικές δυνάμεις που υποστηρίζουν τις δομές μας».

Ads