Τον εκνευρισμό του Νίκου Χαρδαλιά προκάλεσαν οι ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τον ρόλο του Σωτήρη Τσιόδρα το τελευταίο διάστημα στις αποφάσεις για τον περιορισμό της πανδημίας, αλλά και την απουσία του από τις ενημερώσεις του υπουργείου Υγείας.

Ads

Ειδικότερα, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη απάντησε σε έντονο ύφος: «Με τον κ. Τσιόδρα δεν κάνουμε τίποτα διαφορετικό από αυτό που κάναμε από την πρώτη ημέρα της πανδημίας. Ότι κάναμε, κάνουμε και τώρα, ο κ. Τσιόδρας είναι παρών, συμμετέχει με όλη την ομάδα των επιδημιολόγων με περισσότερη έμφαση στο σημείο επιστημονικό και το επιδημιολογικό. Μοιραζόμαστε μαζί του καθημερινά κάθε μικρό ή μεγάλο πρόβλημα».

«Όπου χρειάστηκε να παρέμβουμε, παρεμβήκαμε μαζί με τον κ. Τσιόδρα και ο ίδιος έχει επιλέξει όταν χρειάζεται να δίνει το παρών σε σχέση με κάποια ζητήματα», είπε και πρόσθεσε ότι «είμαστε όλοι μία ομάδα, είμαστε μία οικογένεια και σε αυτή την οικογένεια μπορεί να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις όπως υπάρχουν στις οικογένειες όλων μας. Το ζήτημα είναι ότι μέσα από τον διάλογο, μέσα από τη συνεργασία, μέσα από μία ευρύτερη συναίνεση προσπαθούμε όλοι για το καλύτερο και πιστέψτε με, δεν υπάρχουν διαφωνίες του Σωτήρη σε σχέση με όλα όσα έχουμε προχωρήσει και μπορώ να σας το καταθέσω δημόσια αυτό».

«Ο Σωτήρης είναι ένας άνθρωπος που έχει ένα πολύ χαμηλό προφίλ, αλλά δουλεύει αδιάκοπα από την πρώτη στιγμή και αυτή τη στιγμή ακόμα περισσότερο από την εποχή των ενημερώσεων για να μπορέσει επιστημονικά να στηρίξει την προσπάθεια που κάνουμε όλοι μαζί», υποστήριξε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, είπε ότι «ο καθηγητής όχι μόνο είναι στις συσκέψεις, είναι στις συσκέψεις τις τακτικές που έχουμε με τον πρωθυπουργό και σας διαβεβαιώνω ότι τον περισσότερο χρόνο του ο κ. Τσιόδρας τον περνάει στο υπουργείο Υγείας, αυτή τη στιγμή είναι σε σύσκεψη με τον υπουργό. Έρχεται μαζί μας το πρωί και φεύγει μαζί μας το βράδυ».

Ads

Τέλος ο Γκίκας Μαγιορκίνης ισχυρίστηκε ότι «το περιεχόμενο της ενημέρωσης το συζητάμε με τον κύριο καθηγητή και το πρωί και το απόγευμα και το συζητήσαμε λίγο πριν βγούμε και εδώ, οπότε να ξέρετε ότι είναι πλήρως ενήμερος για την ενημέρωση».