Στις 10 μονάδες αυξάνεται η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ από την ΝΔ στην εκτίμηση ψήφου, με την Χρυσή Αυγή στην τρίτη θέση με 11,5%. Στο σημερινό τρίτο μέρος της πρώτης πανελλαδικής δημοσκόπησης μετά το καλοκαίρι,  οι πολίτες ερωτώνται επίσης για τις προεδρικές και τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές, καθώς και για το ποιό κόμμα θα τα κατάφερνε καλύτερα στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Το Tvxs.gr συνεχίζει την συνεργασία του με την Palmos Analysis, που προσέγγισε καλύτερα από οποιαδήποτε άλλη εταιρεία δημοσκοπήσεων τα αποτελέσματα των εκλογών του Μαΐου.

Ads

Στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής, ακολουθεί το ΚΚΕ με 5%, το ΠΑΣΟΚ με 4,5%, οι ΑΝΕΛ με 4%, το Ποτάμι με 3,5% και η ΔΗΜΑΡ με 1,5%. Αξίζει να σημειωθεί ότι, παρά την άνοδο του στις ευρωεκλογές, ο ΛΑΟΣ  εμφανίζει ασήμαντα ποσοστά στην παρούσα δημοσκόπηση.

image

Διαβάστε επίσης το πρώτο και το δεύτερο μέρος της έρευνας:

Ads

Στο θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, το 46% θεωρεί ότι πρέπει να εκλεγεί αφού πρώτα γίνουν βουλευτικές εκλογές, ενώ το 29% από την σημερινή Βουλή χωρίς εκλογές.

image

Ότι πρέπει πρώτα να γίνουν βουλευτικές εκλογές υποστηρίζει ένα αξιοσημείωτο ποσοστό των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ(38%) αλλά και της ΝΔ (31%).

image

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι στην ερώτηση αν η κυβέρνηση θα πρέπει να εξαντλήσει την τετραετία, τα ΝΑΙ(49%)  υπερτερούν με μικρή διαφορά των ΟΧΙ(45%).

image

Το ότι πρέπει να εξαντληθεί η τετραετία, υποστηρίζει ένα αξιοσημείωτο ποσοστό και των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ

image

Ιδιαίτερα ενδιαφέροντα είναι τα αποτελέσματα στο θέμα της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με την τρόικα: το 55% των θεωρεί ανύπαρκτη και το 22% ήπια, ενώ μόνο το 17% σκληρή.

image

Στην αμέσως επόμενη ερώτηση,  τι θα ήταν η διαπραγμάτευση με την τρόικα αν  υπήρχε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, το 25% πιστεύει ότι θα ήταν περισσότερο αποτελεσματική, το 30% το ίδιο αποτελεσματική ενώ η σχετική πλειοψηφία 36% θεωρεί ότι θα ήταν λιγότερο αποτελεσματική.

image

Τόσο οι απαντήσεις στην τελευταία ερώτηση όσο και τα υψηλά ποσοστά όσων θέλουν να εξαντλήσει η κυβέρνηση την θητεία της, θα πρέπει να προβληματίσουν και τον ΣΥΡΙΖΑ.