Τις 140.000 ξεπέρασαν οι άνθρωποι που ψήφισαν στις κάλπες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σύμφωνα με στοιχεία λίγο πριν τις 21:00, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει ικανοποίηση για τη συμμετοχή.

Ads

Ήδη από τις 17:00 οι συμμετοχές είχαν ξεπεράσει το φράγμα των 100.000, ενώ από το μεσημέρι ο ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ είχε διπλασιάσει τα μέλη του.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή αποφάσισε την παράταση κατά μία ώρα των εκλογών, καθώς υπήρχε μεγάλη προσέλευση και ουρές στα εκλογικά κέντρα σε όλη την επικράτεια.

Πολύ μεγάλη προσέλευση καταγράφηκε τόσο στην Αθήνα όσο και στην περιφέρεια. Στην Ηλεία τετραπλασιάστηκαν τα μέλη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ στην Αχαΐα και στην Αιτωλοακαρνανία διπλασιάστηκαν.

Ads

Οι κάλπες έχουν κλείσει, ωστόσο η ψηφοφορία συνεχίζεται όπου υπάρχουν ουρές και κόσμος που περιμένει για να ψηφίσει.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της της εφορευτικής επιτροπής Ηλίας Νικολακόπουλος, «ήταν μια πρωτόγνωρη διαδικασία ιδιαίτερα για τον ΣΥΡΙΖΑ, με αυτή την πρωτοβουλία που πήρε προκάλεσε μια διεύρυνση του κομματικού ιστού». Θύμισε μάλιστα πως ο ΣΥΡΙΖΑ«το Γενάρη του 15 είχε μετά βίας 30.000 μέλη, έφθασε στις 60.000 μέλη και σήμερα αναμένουμε υπερδιπλασιασμό των μελών».

Ο Ηλίας Νικολακόπουλος εκτίμησε πως «θα βρεθούμε από αύριο με ένα άλλο κόμμα. Ένα διευρυμένο άλλο κόμμα» τονίζοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ φθάνει στο ίδιο μέγεθος, μπορεί και λίγο παραπάνω από τους άλλους διεκδικητές της εξουσίας». Ανέφερε μάλιστα πως «μιλάμε για ένα άλλο κομματικό φαινόμενο» σε μία περίοδο που τα κόμματα στην Ευρώπη βρίσκονται σε κρίση.