Την τακτική της τρίτης κάλπης στην περίπτωση που δεν συγκεντρώσει «ισχυρή αυτοδυναμία» «ζυμώνει» η ΝΔ. Την αρχή έκανε ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Τρίτη, μιλώντας στην ΕΡΤ:

Ads

«Δεν κλείσαμε εμείς την πόρτα στο ΠΑΣΟΚ, το ΠΑΣΟΚ έρχεται σήμερα και λέει ότι “και 149 βουλευτές να έχετε, αποκλείεται εγώ να συμπράξω, γιατί θέλω ντε και καλά να είμαι στην αντιπολίτευση”. “Αποποιούμαι”, δηλαδή, “της ευθύνης να συμμετέχω στη διακυβέρνηση της χώρας, διότι το μόνο το οποίο με ενδιαφέρει είναι να διεκδικήσω τα πρωτεία στην κεντροαριστερά”. Θυμίζω στους πολίτες που μας ακούν ότι ψηφίζουμε για κυβέρνηση και όχι για αντιπολίτευση. Επειδή έχω αποκλείσει κατηγορηματικά οποιαδήποτε σύμπραξη με κόμματα και κομματίδια στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας, ένα τέτοιο σενάριο νομοτελειακά, κ. Κουβαρά, θα μας οδηγούσε σε εκλογές τον Αύγουστο. Μην κοροϊδευόμαστε.».

Την «σκυτάλη» πήρε την Τετάρτη η Δόμνα Μιχαηλίδου, νυν υποψήφια βουλευτής με την ΝΔ και πρώην υφυπουργός Εργασίας της κυβέρνησης Μητσοτάκη, μιλώντας στο Mega.

Στην ερώτηση για το αν θα έχουμε τρίτες εκλογές, η Δόμνα Μιχαηλίδου απάντησε ότι «είναι στο χέρι του κόσμου».

Ads

Πρόσθεσε, ότι ισχυρή αυτοδυναμία σημαίνει ότι «ανταποκρίνεται στη βούληση του κόσμου». «Όταν έβγαλε 20 μονάδες μπροστά στο πρώτο κόμμα και μια αξιωματική αντιπολίτευση στο 20%, οι 151 έδρες δεν είναι αντιπροσωπευτικές της βούλησης του κόσμου».

Δείτε από το 10:51: