Κυβέρνηση σε απόγνωση θα μπορούσε να είναι ο γενικός τίτλος των σημερινών εφημερίδων. Τα εκλογικά σενάρια επιστρέφουν σε πρώτο πλάνο καθώς η δικομματική αναζητά διαφορετικούς τρόπους για την ανάσχεση της δυναμικής του ΣΥΡΙΖΑ. Το Μαξίμου αναζητά κάποια κοινωνική παροχή που να μπορεί να δώσει για να «χτυπήσει» τις εξαγγελίες του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενώ εξετάζει ακόμη και προσωρινό πάγωμα των κατασχέσεων για τα χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία προκειμένου να μην επιβαρύνει την κατάσταση της. Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, θέλει να εξασφαλίσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αν έρθει πρώτο κόμμα σε περίπτωση επαναληπτικών εκλογών δεν θα λάβει το μπόνους των 50 εδρών και πιέζει για αλλαγή στον εκλογικό νόμο (σ.σ. σε περίπτωση αλλαγής του εκλογικού νόμου αυτός θα ισχύσει από τις μεθεπόμενες εκλογές). 

Ads

 
«Παγώνουν τις κατασχέσεις. Σιωπηρή παράταση μετά τις εξαγγελίες Τσίπρα» είναι ο τίτλος της Ελευθεροτυπίας. Η εφημερίδα επικαλείται ασφαλείς πληροφορίες κατά τις οποίες θα δοθεί παράταση για χρέη στα ταμεία μέχρι 20.000 μετά τη ΔΕΘ. «Τρώγονται για αλλαγή του εκλογικού νόμου» είναι ο τίτλος του θέματος» που συμπληρώνει το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας. «Αντιπρόταση της Αθήνας στις πιέσεις της τρόικας για τα εργασιακά πυροδοτεί εκλογικά σενάρια» είναι το σχόλιο της Καθημερινής που βγαίνει με τίτλο «Το καυτό εικοσαήμερο της κυβέρνησης».

image

image
 
Καταλύτη των εξελίξεων χαρακτηρίζει την παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ από τον Αλέξη Τσίπρα η Αυγή που κυκλοφορεί με τίτλο: «Η Αριστερά έρχεται το Μνημόνιο φεύγει». Για «Δεσμεύσεις στο κεφάλαιο, κοροϊδία στο λαό» μιλά ο Ριζοσπάστης που επιτίθεται από κοινού σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ.

Ads

image

image
 
Κριτική στην κυβέρνηση θα μπορούσε να είναι ο τίτλος της Δημοκρατίας. «Ίλιγγος εκλογών» τιτλοφορείται το κεντρικό θέμα που αναφέρει ότι ο «απελπισμένος Βενιζέλος προανήγγειλε ανατροπές στο μπόνους των 50 εδρών». Επιπλέον εξαπολύει επίθεση στον Γκίγκα Χαρδούβελη τον οποίο χαρακτηρίζει εκτός τόπου και χρόνου ενώ κάνει λόγο για «ανέκδοτα Βρούτση για τους μισθούς».

image
 
Ο χάρτης των μειώσεων στον ΕΝΦΙΑ είναι το κεντρικό θέμα της εφημερίδας Τα Νέα που αναφέρεται πάντως και στον εκλογικό νόμο. «Στο ψυγεία αλλά όχι στην κατάψυξη το μπόνους των 50 εδρών είναι το θέμα της εφημερίδας». Την ίδια ώρα το Έθνος, εστιάζει στην πολιτική σύγκρουση κυβέρνησης – αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφορικά με την κοστολόγηση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στις «κόκκινες γραμμές με την τρόικα» που… αναζητούνται στο Μαξίμου.

image

image
 
«Ο Σαμαράς φοβερίζει με τη Βαϊμάρη και ο Βενιζέλος με τον εκλογικό νόμο» σχολιάζει η Εφημερίδα των Συντακτών που πάντως έχει βασικό θέμα τα νέα λάθη στον ΕΝΦΙΑ και εύχεται… «Καλά Χριστούγεννα για την επιστροφή φόρου».

image
 
Όλα τα πρωτοσέλιδα: