Εξάντληση της τετραετίας και οργανωτικό και πολιτικό άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στις δυνάμεις που τον στηρίζουν ζητούν με κείμενό τους ενόψει του Συνεδρίου της Πέμπτης 40 μέλη της απερχόμενης Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής.

Ads

Μεταξύ αυτών ο Δημήτρης Παπαδημούλης, η Ρένα Δούρου, ο Γιάννης Μπαλάφας, ο Κώστας Ζαχαριάδης, η Σία Αναγνωστοπούλου, ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, Άγγελος Μανταδάκης, ο Γιάννης Μπενίσης, ο Πάνος Σκουρολιάκος, ο Δημήτρης Μπίρμπας που συγκροτούν την τάση «Πλατφόρμα 2010».

Όπως αναφέρουν στο κείμενο τους:

«Σε αυτή τη δύσκολη καμπή κι ενώ υπάρχουν ήδη ενδείξεις ότι η οικονομία θα επιστρέψει σύντομα σε θετικό πρόσημο, δεν δικαιολογούνται η εσωστρέφεια και οι ηττοπαθείς προσεγγίσεις. Τώρα είναι η ώρα για μια αριστερή επανεκκίνηση που διαγιγνώσκει, αξιολογεί και διορθώνει συλλογικά λάθη, αδυναμίες και ανεπάρκειες» τονίζεται στο κείμενο 7 σημείων και επισημαίνεται: «ο ΣΥΡΙΖΑ, για να πετύχει τους στόχους του, πρέπει να «ανοίξει» οργανωτικά και πολιτικά στις κοινωνικές δυνάμεις που τον στηρίζουν. Να ακούσει και να προσπαθήσει να οργανώσει τις κοινωνικές δυνάμεις που τον στήριξαν στις απανωτές εκλογικές μάχες από το 2012 ως σήμερα.

Ads

Να απευθυνθεί σε όλες εκείνες τις κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες, που σήμερα έχουν επιλέξει να βρίσκονται εκτός πολιτικής (εξαιτίας της κρίσης Δημοκρατίας) και οι οποίες βλέπουν στον ΣΥΡΙΖΑ την πολιτική τους έκφραση. Μια τέτοιου είδους διεύρυνση της βάσης του θα καταστήσει τον ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά πλειοψηφικό κόμμα, ενιαίο, με κατοχυρωμένες δημοκρατικές και συλλογικές διαδικασίες. Πολυφωνικό, με ιδεολογικά ρεύματα ιδεών, αλλά χωρίς τις παθογένειες του παρελθόντος που λειτούργησαν απωθητικά, αποκλείοντας και ενσωματώνοντας, χωρίς κλειστές ομάδες και προσωποπαγή καπετανάτα. Με σύνθεση απόψεων, ενιαία και αποτελεσματική δράση. Μιλάμε για ένα πραγματικό ενιαίο, αριστερό κόμμα ευθύνης, απόφασης και δράσης».