«Τα στοιχεία για την βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος είναι ενθαρρυντικά», δήλωσε στέλεχος του υπουργείου Εργασίας μετά από την συνάντηση που είχε ο υπουργός Εργασίας με την τρόικα. Όπως ανέφερε «δεν πρόκειται να γίνει αναπροσαρμογή των κύριων συντάξεων».

Ads

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, που επικαλείται το ίδιο στέλεχος, με την αποψινή συνάντηση ολοκληρώθηκε ο κύκλος των επαφών της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου με την τρόικα, λέγοντας ότι έγινε εκτενής παρουσίαση των σχεδίων για την εφαρμογή του ασφαλιστικού νόμου (3863/2010), από την 1η Ιανουαρίου του 2015.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα εξετάσθηκε με λεπτομέρειες, το σχέδιο του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας για τα εργασιακά, το οποίο αποτελεί και θέση της ελληνικής κυβέρνησης χωρίς οι εκπρόσωποι των δανειστών να εκφράσουν αντιρρήσεις.

Νωρίτερα είχε πραγματοποιηθεί συνάντηση των υπουργών Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, του υπουργού Ανάπτυξης Ν.Δένδια, του υπουργού Εργασίας και του υφυπουργού Οικονομικών Γ.Μαυραγάνη, με την τρόικα για την ρύθμιση του θέματος των κόκκινων δανείων.

Ads

Στέλεχος του υπουργείου Ανάπτυξης σχολίασε ότι ήταν μία προγραμματισμένη επαφή των υπουργών και ότι δεν θα γίνει συνάντηση με την τρόικα -για τα θέματα του υπουργείου- μέσα στο Σαββατοκύριακο, αλλά προγραμματίζεται αυτό να συμβεί από την ερχόμενη Τρίτη.