Με ιδιαίτερα σαρκαστικό τρόπο απαντά το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σε δημοσιεύματα που επικαλούνται αλλαγές στον κλάδο των ταξί και των εταιρειών διαμεσολάβησης, σημειώνοντας πως «θα μπει τάξη οριστικά, σε ένα χώρο που σκόπιμα άφησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις χωρίς έλεγχο για την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων».

Ads

Με «έκκλησή» του το υπουργείο και Μεταφορών προς «Τα Νέα», «Καθημερινή» και «Σκάι» ζητά να αποστείλουν το σχέδιο νόμου «που περιλαμβάνει αυτά τα οποία οι ίδιοι και τα φερέφωνά σας υποστηρίζετε ότι περιλαμβάνει».

Τα δημοσιεύματα έκαναν λόγο για «Τρικλοποδιά στην απελευθέρωση της αγοράς των ταξί επιχειρεί να βάλει η κυβέρνηση, ακολουθώντας την πάγια πρακτική τής εξυπηρέτησης συγκεκριμένων συντεχνιών, εις βάρος του επιβατικού κοινού. Με πρόσχημα την προώθηση νομικού πλαισίου που θα διέπει τη λειτουργία όλων των κατηγοριών ταξί, το υπουργείο Υποδομών προωθεί νομοσχέδιο το οποίο “κλείνει” την αγορά ακόμη περισσότερο, ενώ εξομοιώνει κάθε τύπο εταιρείας που δεν αποτελεί μέρος του συνδικάτου των ταξί. Πρακτικά, το νομοσχέδιο θέτει περιορισμούς, οι οποίοι στερούν μεγάλο μέρος της ευελιξίας την οποία παρέχουν εταιρείες τύπου Beat (πρώην Taxibeat), ενώ εξομοιώνει με την Uber τις εταιρείες τύπου Beat και τα ραδιοταξί», όπως ενδεικτικά γράφει σε δημοσίευμά της η «Καθημερινή».

Για την κατάργηση του σχεδίου νόμου που προωθείται από το υπουργείο Υποδομών, ξεκίνησε και διαδικτυακή εκστρατεία υπό τον τίτλο «Αφήστε το Beat όπως το αγαπήσαμε», στην οποία μεταξύ άλλων συμμετέχουν ο πολιτικός Στέφανος Μάνος, η δημοσιογράφος και συγγραφέας Ελενα Ακρίτα και η δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ, Εύα Αντωνοπούλου.

Ads

«Επίθεση» στην κυβέρνηση την οποία κατηγόρησε ότι συμπλέει με συμφέροντα, με αφορμή τη νομοθετική ρύθμιση που στην ουσία καταργεί την πλατφόρμα taxi beat, εξαπέλυσε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε πως οι πολίτες έχουν ανάγκη από ποιοτικές υπηρεσίες μεταφοράς που θα παρέχουν άνεση και ασφάλεια, κάτι που όπως είπε, η κυβέρνηση τούς το αρνείται.

Η ανακοίνωση με τον τίτλο «Ανοιχτή έκκληση Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών Προς: Εφημερίδες «Τα ΝΕΑ», «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ

«Αγαπητοί κύριοι με την παρούσα ανοιχτή δημόσια έκκληση, παρακαλούμε για την αποστολή του σχεδίου νόμου ΣΑΣ, που περιλαμβάνει αυτά τα οποία οι ίδιοι και τα φερέφωνά σας υποστηρίζετε ότι περιλαμβάνει.

Οποιαδήποτε άλλη είδηση, θα είναι ψευδής.

Είτε θέλουν είτε δε θέλουν ορισμένοι, θα μπει τάξη οριστικά, σε ένα χώρο που σκόπιμα άφησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις χωρίς έλεγχο για την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων.

Οποιοσδήποτε επιθυμεί, επενδυτής, εταιρεία ή ιδιώτης, να δραστηριοποιείται στο χώρο των εταιρειών διαμεσολάβησης (σ.σ εταιρείες μίσθωσης ταξί), δεν έχει να φοβηθεί απολύτως τίποτα, εφόσον ακολουθεί την εθνική και την ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Με την ευκαιρία, κάνουμε έκκληση καταγγελίας των ακραίων δογματικών κομμουνιστών της Βρετανίας, της Δανίας, του Καναδά, και άλλων χωρών της μητρόπολης του υπαρκτού σοσιαλισμού, που έχουν θεσμοθετήσει κανόνες λειτουργίας των εταιρειών διαμεσολάβησης.

ΥΓ: Να σας θυμίσουμε ότι η κυβέρνηση δεν είναι ΝΔ δε θα γίνει ποτέ. Δεν θα αφήσει γκρίζες ζώνες, ώστε κάποιοι συγκεκριμένοι κι εκλεκτοί να ευνοούνται χωρίς να πληρώνουν ένα ευρώ ή να τηρούν τους νόμους και κάποιοι να φορτώνονται τα βάρη της χώρας και να μένουν χωρίς εργασία».

Το Υπουργείο απαντώντας σε δημοσίευμα της Εφημερίδας «Τα Νέα»

«Ηλεκτρονικές Εφαρμογές και Εταιρείες Διαμεσολάβησης που σέβονται τη νομοθεσία δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα. Γι αυτό, ας σταματήσει επιτέλους η παραπληροφόρηση των πολιτών σε σχέση με τις ηλεκτρονικές εφαρμογές και τις εταιρείες διαμεσολάβησης που σέβονται τη νομοθεσία» σημειώνει το Υπουργείο απαντώντας σε δημοσίευμα της Εφημερίδας «Τα Νέα».

Κάνει επίσης λόγο για «υπόγειες διαδρομές και διασυνδέσεις συγκεκριμένων ΜΜΕ με τη Νέα Δημοκρατία και συγκεκριμένους κύκλους που θέλουν τη χώρα να μην έχει ευρωπαϊκή κατεύθυνση, αλλά να έχει κατεύθυνση χώρας, χωρίς ισονομία»

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Υπουργείου έχει ως εξής:

Ευχαριστούμε την Εφημερίδα «Τα ΝΕΑ» για τις προτάσεις της.

Θα μας επιτρέψει ωστόσο, η «έγκριτη»εφημερίδα να αναφέρουμε και εμείς με τη σειρά μας, ότι στο «Νομοσχέδιο» που δημοσιοποίησαν πριν από λίγη ώρα, πουθενά και σε κανένα σημείο, καμίας διάταξης, ΔΕΝ πλήττονται:

Οι νέες τεχνολογίες.

Η εξυπηρέτηση του Πολίτη.

Οι καθαροί όροι.

Οι αξιόπιστοι έλεγχοι.

Η ίση μεταχείριση στο μεταφορικό έργο.

Το αντίθετο μάλιστα. Οπότε, ενημερώνουμε την «έγκριτη» εφημερίδα, ότι το «νομοσχέδιο» της, θα ληφθεί σοβαρά υπόψη στο υπό διαμόρφωση σχέδιο Νόμου που θα κατατεθεί στη Βουλή από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

ΥΓ1: Είναι πλέον, προφανείς και ξεκάθαρες, οι υπόγειες διαδρομές και διασυνδέσεις συγκεκριμένων ΜΜΕ με τη Νέα Δημοκρατία και συγκεκριμένους κύκλους που θέλουν τη χώρα να μην έχει ευρωπαϊκή κατεύθυνση, αλλά να έχει κατεύθυνση χώρας, χωρίς ισονομία.

Η χώρα γυρίζει σελίδα οριστικά, με κανόνες, διαφανείς διαδικασίες ανταγωνισμού, υγιές επιχειρηματικό περιβάλλον και σεβασμό στην ευρωπαϊκή νομοθεσία ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

ΥΓ2: Ηλεκτρονικές Εφαρμογές και Εταιρείες Διαμεσολάβησης που σέβονται τη νομοθεσία δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα. Γι αυτό, ας σταματήσει επιτέλους η παραπληροφόρηση των πολιτών σε σχέση με τις ηλεκτρονικές εφαρμογές και τις εταιρείες διαμεσολάβησης που σέβονται τη νομοθεσία. Μία παραπληροφόρηση, που σκοπίμως διακινείται, για να καλύψει τη δράση και τις δραστηριότητες όσων παρανομούν. Όσων, δραστηριοποιούνται στη χώρας μας, και δεν έχουν καν έδρα σε αυτή».