Έκκληση για την αγορά ιατρικού μηχανήματος το οποίο είναι απαραίτητο για τη ζωή ενός ανασφάλιστου 15χρονου κοριτσιού απηύθυνε το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού και η ανταπόκριση ήταν τέτοια που μέσα σε λίγα λεπτά συγκεντρώθηκε το απαραίτητο ποσό. 

Ads

Το κορίτσι, που δεν καλύπτεται ασφαλιστικά καθώς οι γονείς του είναι ανασφάλιστοι, έχει ανάγκη από ένα μηχάνημα υποστήριξης αναπνοής με αναπνευστήρα τύπου BiPAP ST. Το μηχάνημα κοστίζει 3.500 ευρώ, και η διαζευγμένη μητέρα της δεν μπορεί να ανταπεξέλθει οικονομικά στην αγορά του. 

Νοσηλεύεται σε δημόσιο νοσοκομείο από τον Μάρτιο του 2014, με συμπτώματα πνευμονικής αιμορραγίας λόγω ιδιοπαθούς πνευμονικής αιμοσιδήρωσης και βρίσκεται σε ειδική φαρμακευτική αγωγή. Λόγω της πάθησης της αλλά και για να μπορέσει να βγει από το Νοσοκομείο και να μην κινδυνεύει τόσο κατά την διάρκεια του ύπνου, αλλά και κατά την διάρκεια των υποτροπών, πρέπει να υποστηρίζεται η αναπνοή της με τον προαναφερόμενο αναπνευστήρα. 

Στο πλαίσιο αυτό το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού, που λειτουργεί με την βοήθεια και στήριξη του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης και από τον Δεκέμβριο του 2011 και μέχρι σήμερα έχει δεχτεί 30,000 ιατρικές επισκέψεις από πολίτες, ζήτησε την συγκέντρωση χρημάτων ώστε να αγοραστεί το μηχάνημα.

Ads