Στις 9 το πρωί βγήκε από τις φυλακές Κορυδαλλού, με διήμερη άδεια, ο Δημήτρης Κουφοντίνας, χωρίς να κάνει δηλώσεις. Αντίθετα, η συνήγορός του Ιωάννα Κούρτοβικ δήλωσε ότι η χορήγηση της 48ωρης άδειας εντάσσεται «στα πλαίσια μιας κανονικότητας» και ότι «τον κανόνα τον ρυθμίζει ο νόμος».

Ads

«Εύχομαι και ελπίζω στο μέλλον ότι κι εσείς θα το αντιλαμβάνεστε ως μία κανονικότητα. Δεν υπάρχει λόγος κάθε φορά που βγαίνει με άδεια να τον δικάζουν και να τον ξαναδικάζουν τα κανάλια και να του αυξάνουν και την ποινή» πρόσθεσε.

Ερωτηθείσα πώς νιώθει ο Δ. Κουφοντίνας για την άδεια που του χορηγήθηκε η Κούρτοβικ απάντησε πως «νιώθει όπως κάθε κρατούμενος όταν βγαίνει από τη φυλακή».

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας θα επιστρέψει στη φυλακή την Κυριακή στις 9 το πρωί. Οι περιοριστικοί όροι που του έχουν επιβληθεί είναι η διαμονή στο σπίτι του στο Βαρνάβα, η μη απομάκρυνσή του από τον Δήμο και η παρουσία του στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του δύο φορές την ημέρα.

Ads

Υπενθυμίζεται ότι πριν από δύο μήνες ο Δημήτρης Κουφοντίνας είχε λάβει επίσης διήμερη άδεια από τις φυλακές, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων.

Όπως και την προηγούμενη φορά, η απόφαση του Συμβουλίου στο οποίο μετέχουν ο εισαγγελέας των φυλακών, ο διευθυντής και η αρχαιότερη κοινωνική λειτουργός, ήταν ομόφωνη.

Την ανησυχία τους για τη νέα άδεια που χορηγήθηκε στον Δ. Κουφοντίνα εξέφρασαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, μέσω της εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Χέδερ Νάουερτ.

Συγκεκριμένα, κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων, η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών καταδίκασε «την απελευθέρωση του Δημήτρη Κουφοντίνα, ενός καταδικασμένου τρομοκράτη υπεύθυνου για τη δολοφονία 11 πολιτών». «Είναι θεμελιώδης πεποίθησή μας ότι οι καταδικασμένοι τρομοκράτες δεν αξίζουν άδεια από την φυλακή», πρόσθεσε η κ. Νάουερτ.