Αντιδράσεις, εντός και εκτός της εκπαιδευτικής κοινότητας, έχει προκαλέσει η εκδρομή μιας τάξης λυκείου της Ξάνθης στο ευρωκοινοβούλιο, η οποία θα χρηματοδοτηθεί από τον ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής Ελευθέριο Συναδινό.

Ads

Πρόκειται για τον ευρωβουλευτή των νεοναζί που πρόσφατα εκδιώχθηκε από συνεδρίαση του ευρωκοινοβούλιο για ρατσιστική ομιλία. Ήταν η πρώτη φορά που ευρωβουλευτής υποχρεώθηκε να αποχωρήσει από τη συνεδρίαση της Ολομέλειας.

Όπως γράφει το Xanthipress, μια τάξη του 1ου ΓΕΛ Ξάνθης θα φιλοξενηθεί στις Βρυξέλλες την Κυριακή με έξοδα του Ευρωβουλευτή των νεοναζί, όπως προβλέπεται για ένα συγκεκριμένο αριθμό προσκεκλημένων κάθε χρόνο, για κάθε Ευρωβουλευτή.

Σημειώνεται πως οι υπόλοιποι Έλληνες ευρωβουλευτές απάντησαν αρνητικά στο αίτημα της τάξης του λυκείου, καθώς οι αποστολές που γίνονται στο Ευρωκοινοβούλιο έχουν πολύ συγκεκριμένο χαρακτήρα και δεν προσφέρονται για εκπαιδευτικές εκδρομές.

Ads

Το ζήτημα έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις τόσο μέσα στην εκπαιδευτική κοινότητα όσο και στους γονείς, οι οποίοι ωστόσο πληροφορήθηκαν το γεγονός την τελευταία στιγμή, όταν οι μαθητές  πήραν το πρόγραμμα της εκδρομής, όπου προβλέπεται γεύμα με τον χρυσαυγίτη βουλευτή, με αποτέλεσμα να υπάρχει αναβρασμός και να προγραμματίζεται έκτακτη συνέλευση του Συλλόγου Γονέων του σχολείου.

Αντιδράσεις αναμένονται και από και κοινωνικούς φορείς και την τοπική ΕΛΜΕ ενώ η αρμόδια Διεύθυνση Εκπαίδευσης ενημερώθηκε αφού είχε κανονιστεί η εκδρομή και το πρόγραμμα. Για την ώρα πάντως, το σχολείο προγραμματίζει κανονικά την εκδρομή και εμφανίζεται αποφασισμένο να την πραγματοποιήσει.