Σε απόλυση οδηγείται στο τέλος Μαρτίου ο επικουρικός γιατρός και πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας», Κώστας Καταραχιάς, καθώς είναι ο μοναδικός σε όλη τη χώρα γιατρός, του οποίου η σύμβαση δεν παρατάθηκε μέχρι τον Οκτώβριο.

Ads

Υπενθυμίζεται πως ο κύριος Καταραχιάς είχε ήδη μετακινηθεί στη ΜΕΘ Covid του νοσοκομείου Σωτηρία, λίγο μετά τις καταγγελίες που είχε κάνει το Σωματείο για ελλιπή μέτρα προστασίας απέναντι στον ιό.

Την είδηση γνωστοποίησε ο ίδιος μέσω ανάρτησής του στην προσωπική του σελίδα στο facebook, αναφέροντας:

«Σε 5 εργάσιμες μέρες απολύομαι εν μέσω κατάρρευσης των νοσοκομείων και επιστράτευσης ιδιωτών γιατρών!. Είναι η κορύφωση της προσπάθειας διάλυσης του δικαιώματος να έχουμε συνδικάτα ! Είναι έγκλημα προφανώς να απολύεις γιατρό αυτή την στιγμή και μάλιστα ενώ είμαι μετακινημένος στη ΜΕΘ κοβιντ του Σωτηρία!».

Ads

Αναλυτικά η ανάρτηση του γιατρού Κώστα Καταραχιά:

«Σε 5 εργάσιμες μέρες απολύομαι εν μέσω κατάρρευσης των νοσοκομείων και επιστράτευσης ιδιωτών γιατρών! Είναι η κορύφωση της προσπάθειας διάλυσης του δικαιώματος να έχουμε συνδικάτα ! Είναι έγκλημα προφανώς να απολύεις γιατρό αυτή την στιγμή και μάλιστα ενώ είμαι μετακινημένος στη ΜΕΘ κοβιντ του Σωτηρία!

Χθες στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας προτάθηκε ψήφισμα ενάντια στην απόλυση μου και Μπακογιάννης μαζί με τους χρυσαυγίτες το μπλόκαραν λέγοντας χυδαία ψέματα ότι δεν έχω μόρια και προσόντα γι’ αυτό απολύομαι! Δυστυχώς και ο Γερουλάνος είπε παρόμοια πράγματα.

Είναι κεντρική κυβερνητική επιλογή το ξήλωμα του συνδικαλισμού ξεκινώντας από εμένα και έπεται ο νόμος ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ. Είναι η πρώτη απόλυση προέδρου σωματείου στο δημόσιο μετά το 1974.

Δεν τους νοιάζουν οι ζωές των ανθρώπων μόνο ο τσαμπουκάς στους αγωνιστές γιατρούς και υγειονομικούς!

Όλες και όλοι αύριο Τετάρτη 24 Μάρτη 8:30πμ στον Άγιο Σάββα !

Θα συνεχίσουμε και τις επόμενες μέρες δυναμικά! Δεν θα περάσει!

Κώστας Καταραχιας

Πρόεδρος συλλόγου εργαζομένων Αγίου Σάββα
Μέλος ΔΣ ΕΙΝΑΠ»

Σύμπραξη Μπακογιάννη-Χρυσής Αυγής για την απόρριψη ψηφίσματος στήριξής του

Αξίζει να σημειωθεί πως, όπως σημειώνει και ο ίδιος ο κύριος Καταραχίας, αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, εμπόδισε κατά τη διάρκεια δημοτικου συμβουλίου την έκδοση ψηφίσματος στήριξής του.
Από τη μεριά τους, οι επικεφαλής των τεσσάρων παρατάξεων που στήριξαν το ψήφισμα έκαναν λόγο για εκδικητική απόλυση υπογραμμίζοντας ότι την ώρα που η κυβέρνηση προχωρά στην επίταξη των ιδιωτικών γιατρών, απολύει τον Κώστα Καταραχιά επειδή μίλησε για ελλείψεις στον χώρο των νοσοκομείων.

Με τη στήριξη των δύο εκλεγμένων με τη Χρυσή Αυγή ο Κ. Μπακογιάννης με την παράταξη του απέρριψε το ψήφισμα ενώ δεν άφησαν καν τον γιατρό που βρισκόταν εκεί να πάρει τον λόγο.