Σήμερα Δευτέρα 17 Ιουλίου εκδικάζεται η αίτηση αναστολής για την 29χρονη Ηριάννα. Συγκέντρωση αλληλεγγύης θα πραγματοποιηθεί στο Εφετείο στις 9 το πρωί.

Την Παρασκευή 14/7 καθαρογράφηκε η απόφαση με την οποία η 29χρονη Ηριάννα Β.Λ. καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών, χωρίς αναγνώριση ελαφρυντικού και χωρίς αναστολή ποινής, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 187Α για την τρομοκρατία, για συμμετοχή της στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Η 29χρονη Ηριάννα , υποψήφια διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών, είχε συλληφθεί με την κατηγορία για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία πυρήνων της φωτιάς»  καθώς διατηρούσε σχέσεις με νεαρό που είχε συλληφθεί ως εμπλεκόμενος με την οργάνωση.  Παρά το γεγονός ότι το δικαστήριο αθώωσε το σύντροφό της, η ίδια με αφορμή τη σχέση της μαζί του και με μόνο ενοχοποιητικό στοιχείο ένα δείγμα DNA, που έχει αμφισβητηθεί ακόμα και από ιατροδικαστή της ΕΛ.ΑΣ, καταδικάστηκε σε πρώτο βαθμό.

Με την καθαρογραφή της απόφασης άνοιξε ο δρόμος για να εκδικαστεί, στο Συμβούλιο Εφετών, η αίτηση αναστολής που κατέθεσε η Ηριάννα. Συγκεκριμένα, το Συμβούλιο θα αποφασίσει εάν θα ανασταλεί η πρωτόδικη ποινή, με την οποια φυλακίστηκε η 29χρονη, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεση στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

Από τις 9 το πρωί πραγματοποιείται συγκέντρωση αλληλεγγύης στο Εφετείο ενώ μαζική συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε και την Παρασκευή 14 Ιουλίου στην πλατεία Συντάγματος.