Την έκδοση τριών από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας, σε αντίθεση με την χθεσινή απόφαση για τη μη έκδοση τριών συναδέλφων τους. Πάντως και γι’ αυτούς τους τρεις ασκήθηκε έφεση κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών, Αντώνη Λιόγα. 

Ads

Σύμφωνα με πληροφορίες, για την έφεση ο εισαγγελέας επικαλείται λόγους σπουδαιότητας της υπόθεσης, οι οποίοι επιβάλουν να κριθεί σε ανώτερο βαθμό. 

Έπειτα από αυτή την εξέλιξη οι τρεις Τούρκοι στρατιωτικοί δεν αφήνονται ελεύθεροι, όπως διέταξε χτες Δευτέρα το Εφετείο, αλλά θα κριθούν από το ποινικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου.

Στο μεταξύ, διαφοροποιημένη ήταν η σημερινή απόφαση για τους άλλους τρεις στρατιωτικούς, η οποία λήφθηκε το μεσημέρι της Τρίτης από το Συμβούλιο Εφετών. 

Ads

Για αυτούς τους τρεις απορρίφθηκε το αίτημα της τουρκικής πλευράς για έκδοσή τους λόγω απόπειρας δολοφονίας κατά του Ερντογάν, αλλά έγινε δεκτό ως προς τις άλλες τρεις κατηγορίες, δηλαδή απόπειρα κατάλυσης του πολιτεύματος, παρακώλυσης της λειτουργίας του Κοινοβουλίου και αρπαγής του ελικοπτέρου με το οποίο πέταξαν στην Αλεξανδρούπολη για να ζητήσουν άσυλο. 

Εκκρεμεί η απόφαση για άλλους δύο Τούρκους αξιωματικούς.

Μετά τις εξελίξεις αυτές ο δικηγόρος των Τούρκων αξιωματικών καθηγητής Χρήστος Μυλωνόπουλος δήλωσε ότι θα προσφύγει στα ευρωπαϊκά δικαστήρια.