Ενώ ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας αποφάσισε να παίξει το ρόλο υπουργού στην τελευταία ενημέρωση για την πανδημία, υποστηρίζοντας πως «είναι αδύνατο να επενδύσουμε αυτή τη στιγμή σε περισσότερη και μεγαλύτερη άνεση στα Μέσα Μεταφοράς», εκατοντάδες λεωφορεία χρειάζονται μόνο μερικές και μικρές επιδιορθώσεις, φυσικά και οδηγούς, για να βγουν στους δρόμους.

Ads

Μιλώντας στους δημοσιογράφους για την κατάσταση που επικρατεί στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και με αφορμή την πρωινή του επίσκεψη στα αμαξοστάσια του ΟΣΥ, ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Νότιου Τομέα Β’ Αθηνών, Νίκος Παππάς τόνισε ότι «οι ευθύνες και η αμέλεια σε σχέση με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι εγκληματικές».

Πρόθεσε ότι «αυτή τη στιγμή που μιλάμε, 270 οχήματα με μικρές επιδιορθώσεις μπορούν να βγουν στον δρόμο. Άλλα οχήματα είναι έτοιμα και περιμένουν οδηγούς για να μπορούν να εξυπηρετήσουν τον κόσμο, ο οποίος δικαιούται να απαιτεί μια αξιόπιστη υπηρεσία από τις δημόσιες μεταφορές.».

Κωδικοποιώντας τα άμεσα μέτρα που πρέπει να λάβει η κυβέρνηση, σημείωσε:

Ads
  • Πρέπει άμεσα να αρθούν οι αποσπάσεις οδηγών και μηχανικών από πολιτικά, βουλευτικά και υπουργικά γραφεία.
  • Πρέπει να επισκευαστούν πάρα πολύ γρήγορα τα σχεδόν 300 οχήματα, τα οποία μπορούν με μικρές επιδιορθώσεις να εξυπηρετήσουν το επιβατικό κοινό.
  • Πρέπει να γίνει ένας γρήγορος διαγωνισμός – προκήρυξη για να προσληφθεί το απαραίτητο προσωπικό, οδηγοί και μηχανικοί, με διαδικασίες ΑΣΕΠ, αντικειμενικά κριτήρια και διακομματικό έλεγχο και,
  • Πρέπει να επαναπροκηρυχθεί ο διαγωνισμός για τα 750 λεωφορεία, τον οποίο χωρίς κανένα λογικό λόγο ακύρωσε ο κ. Καραμανλής.

Υπενθυμίζεται, ότι στην καθιερωμένη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πανδημία το απόγευμα της Τρίτης, ο επανεμφανιζόμενος μετά από καιρό λοιμωξιόλογος, έκανε έκκληση στο επιβατικό κοινό να αποφεύγει όσο είναι δυνατό τον συνωστισμό στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αναφέροντας ότι γνωρίζει πως οι συνθήκες σε αυτά είναι ασφυκτικές.

Ωστόσο συνέχισε «διαπιστώνοντας», ότι «είναι αδύνατο να επενδύσουμε αυτή τη στιγμή σε περισσότερη και μεγαλύτερη άνεση στα Μέσα Μεταφοράς».