Τον δικό του «γολγοθά» περνάει το τελευταίο διάστημα διασώστης του ΕΚΑΒ με αναπηρία 67% λόγω εργατικού ατυχήματος προ δεκαετίας, ο οποίος έχει μπει στο στόχαστρο της διοίκησης του Κέντρου λόγω των πολιτικών του πεποιθήσεων.

Ads

Το θέμα φέρνει στην επιφάνεια ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός, μέσω ερώτησης που καταθέτει προς τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

Ο Ανδρέας Ξανθός επισημαίνει ότι τον ιατρικό του φάκελο του Μ.Π. περιγράφεται κάταγμα λεκάνης (open book) και ρήξη ορθού που οδήγησε σε τελική κολοστομία, ενώ κατά την προσπάθεια αποκατάστασης της συνέχειας σε δεύτερο χρόνο, διαπιστώθηκε σημαντική επιβάρυνση στο ουροποιητικό του σύστημα, καθώς και η ύπαρξη πολλαπλών και απειλητικών για την ζωή του επιπλοκών, με σοβαρότερη εξ όλων την εκδήλωση νόσου Fournier. Έκτοτε και συνεπεία όλων τούτων η κατάσταση της υγείας του παραμένει επιβαρυμένη και ιδιαίτερα επισφαλής.

Όπως αναφέρει ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, ο συγκεκριμένος διασώστης εργάζεται από δεκαετίας, όχι πλέον στα ασθενοφόρα επειγόντων όπου σταθερά απασχολείτο μέχρι το εργατικό ατύχημα, αλλά σε ένα σταθμό ανεφοδιασμού ασθενοφόρων πλησίον του τόπου κατοικίας του, χωρίς να έχει απασχολήσει αρνητικά ποτέ την υπηρεσία του.

Ads

Τα προβλήματα ξεκίνησαν όταν αιφνιδίως δέχθηκε «συμβουλές» και απειλές να μειώσει τους πολιτικούς του σχολιασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μη συμμορφούμενος, πρόσφατα μετατέθηκε για λόγους «παραδειγματισμού». Μάλιστα μετατέθηκε αμοιβαία, με άλλους αρτιμελείς συναδέλφους του να αναλαμβάνουν την ίδια θέση.

Όπως αποκαλύπτει, ο Μ.Π. ανέλαβε υπηρεσία στην νέα του θέση, παρά τις διαμαρτυρίες στις οποίες προέβη, και η κατάληξη σήμερα είναι να νοσηλεύεται με λοίμωξη και υποψία περινεϊκής σήψης.