Το ίδιο όπλο είναι αυτό που σκότωσε χθες το βράδυ τον ταξιτζή στην Κηφισιά με εκείνο που είχε τραυματίσει έναν συνάδελφό του πριν από δυόμισι εβδομάδες στην ίδια περιοχή. Σ’ αυτό κατέληξε η βαλλιστική έρευνα, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η ΕΡΤ, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για τον ίδιο δράστη.

Ads

Η ΕΛΑΣ πιθανολογεί ότι πρόκειται για μανιακό δολοφόνο που τα έχει βάλει – για λόγους που δεν είναι γνωστοί – με τους οδηγούς ταξί, καθώς ο δράστης δεν ληστεύει τους οδηγούς. Για τον εντοπισμό του συστάθηκε ειδική ομάδα από την Ασφάλεια Αττικής, η οποία συλλέγει στοιχεία για να δημιουργήσει το προφίλ του δολοφόνου. 

Ο δράστης της Κηφισιάς πυροβόλησε το βράδυ της Τρίτης τον 52χρονο οδηγό ταξί, στο κεφάλι. Το ταξί που βρισκόταν εν κινήσει κύλησε και έπεσε πάνω σε σταθμευμένο αυτοκίνητο.  Μέσα στο όχημα βρέθηκε ένας κάλυκας και μια βολίδα πιστολιού. Οι αστυνομικοί βρήκαν έναν ακόμη κάλυκα έξω από το ταξί. Οι αρχές πιστεύουν πως ο δράστης χρησιμοποιεί ένα μετασκευασμένο όπλο με σιγαστήρα. 

Το περιστατικό με τον άλλο οδηγό ταξί, έναν 32χρονο, είχε γίνει τον προηγούμενο μήνα στην ίδια περιοχή. Και τότε ο δράστης είχε πυροβολήσει από το πίσω κάθισμα τον οδηγό ταξί και τον είχε τραυματίσει ελαφρά. 

Ads

Σύμφωνα με την κατάθεση του 32χρονου, αλλά και στοιχεία που συλλέγουν οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ο δράστης είναι γύρω στα 30, πιθανότατα Έλληνας. Το γεγονός ότι δεν λήστεψε τους οδηγούς ενισχύει την εκτίμηση των αρχών ότι πρόκειται για μανιακό δολοφόνο. Μάλιστα ο 52χρονος βρέθηκε νεκρός πολύ κοντά στο σημείο όπου ο δράστης πυροβόλησε τον 32χρονο.

Όπως ανέφερε ο 32χρονος στις αρχές, ο δράστης επιβιβάστηκε στο ταξί στη Νέα Ερυθραία με προορισμό την οδό Χαριλάου Τρικούπη, στην Κηφισιά. Σύμφωνα με την κατάθεση του 32χρονου, ενώ βρισκόταν στην οδό Μαυρομιχάλη, ένιωσε ένα κάψιμο στο κεφάλι του και ζήτησε από τον επιβάτη να τραβήξει το χειρόφρενο, γιατί έχανε τις αισθήσεις του. Ο δράστης, αφού τράβηξε το χειρόφρενο, πήρε τα κλειδιά του ταξί και εξαφανίστηκε. 

Ο 32χρονος οδηγός ταξί συνήλθε μετά 20 λεπτά και χάρη σε μία υπήκοο Φιλιππίνων που εργάζεται στην περιοχή και είχε ειδοποιήσει την Αστυνομία, μεταφέρθηκε εγκαίρως σε νοσοκομείο. Υποβλήθηκε σε επέμβαση στον Ερυθρό Σταυρό και αφαιρέθηκαν τα βλήματα. Σήμερα έχει αναρρώσει πλήρως και έχει επιστρέψει στο μεροκάματο, στην πιάτσα της «Λαμπρινής». Μετά την είδηση για την δολοφονία συναδέλφου του, φέρεται να πήγε στην Ασφάλεια και να κατάθεσε εκ νέου για την επίθεση εις βάρος του.