Περίπου είκοσι άτομα της ομάδας «Ρουβίκωνας» έφτασαν, το μεσημέρι, έως τα σκαλιά του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και πέταξαν φέιγ – βολάν.

Ads

Σε ανακοίνωση του το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας επιβεβαιώνει το περιστατικό και αναφέρει ότι ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ έχει ήδη διατάξει ένορκη διοικητική εξέταση για την διακρίβωση των συνθηκών και τον καταλογισμό ευθυνών. 

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ

«Την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017, μεσημβρινές ώρες, ομάδα πολιτών εισήλθε χωρίς άδεια στον προαύλιο χώρου του στρατοπέδου “ΠΑΠΑΓΟΥ” από την Πύλη Μεσογείων και πέταξε φυλλάδια. Ακολούθως απωθήθηκαν από προσωπικό ασφαλείας του στρατοπέδου και αποχώρησαν. Για το περιστατικό ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ έχει διατάξει ΕΔΕ για την διακρίβωση των συνθηκών και αιτίων και τον καταλογισμό ευθυνών. Επίσης έχει ενημερωθεί η Ελληνική Αστυνομία».

Ads

Ο Ρουβίκωνας για την εισβολή 

Aνακοινώνοντας την εισβολή με κείμενο στο Indymedia, ο Ρουβίκωνας αναφέρει: 

«Την ημέρα του Πολυτεχνείου, ως μέρος των κινητοποιήσεων του κόσμου του αγώνα επιλέξαμε μια παρέμβαση ενάντια στο κράτος, το βαθύ κράτος. Του οποίου οι πολυεπίπεδες ατζέντες συνεχίζουν να εφαρμόζονται αδιάφορες από πολιτεύματα, αδιάφορες από το τι συμβαίνει στο εσωτερικό, μέσα στην διαρκή πάλη τους στις ιμπεριαλιστικές ιεραρχίες».