Το πραγματικό της πολιτικό πρόσωπο έδειξε για άλλη μια φορά η Χρυσή Αυγή, εισβάλλοντας σε εκδήλωση με θέμα τις μειονότητες, που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα στο κτίριο της ΕΣΗΕΑ.

Ads

Η εκδήλωση «Οι εθνικές μειονότητες στην Ελλάδα και οι συστάσεις των διεθνών οργανισμών» έγινε με πρωτοβουλία της ΕΣΗΕΑ, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, μέλη της Χρυσή Αυγή συγκεντρώθηκαν επί της οδού Ακαδημίας, αποκλείοντας το κτίριο, φωνάζοντας υβριστικά συνθήματα και κρατώντας ελληνικές σημαίες.

Επικεφαλής των χρυσαυγιτών ήταν οι βουλευτές του νεοναζιστικού κόμματος Παναγιώτης Λαγός, Ηλίας Παναγιώταρος και Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης. Οι 3 υπόδικοι βουλευτές, μάλιστα, μπήκαν στο κτίριο μαζί με άλλα μέλη της οργάνωσης, ανέβηκαν στον 3ο όροφο όπου γινόταν η συζήτηση και αφού φώναξαν υβριστικά συνθήματα, όπως «Η Θράκη είναι ελληνική» και «Βρωμιάρηδες, ρουφιάνοι, δημοσιογράφοι» αποχώρησαν με στρατιωτικό παράγγελμα.

Ads

Οι διοργανωτές καταγγέλλουν πως είχαν ζητήσει αστυνομική προστασία, αλλά η έκκληση τους αγνοήθηκε από την Ελληνική Αστυνομία.

Ψάχνεις δουλειά; Τα ΕΛΤΑ ψάχνουν εσένα!

Δείτε το βίντεο που ανάρτησε η «Εφημερίδα των Συντακτών»:

[jwplayer | file=https://www.youtube.com/watch?v=PxInGQrV_VY]