Συνεχίστηκε την Τετάρτη η ένταση μεταξύ του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών Θ. Φορτσάκη και των φοιτητών, οι οποίοι μπήκαν στο γραφείο του και ανάρτησαν πανό διαμαρτυρόμενοι για τον έλεγχο εισόδου που προωθούν οι πρυτανικές αρχές. Οι φοιτητές ανέφεραν πως είχαν προγραμματισμένη συνάντηση με τον πρύτανη, κάτι που ο ίδιος διαψεύδει. Εν τω μεταξύ διοικητικοί υπάλληλοι και φοιτητές συνεχίζουν την κατάληψη στο Πανεπιστήμιο, ενώ για την Πέμπτη έχει προγραμματιστεί συλλαλητήριο για τις 12:00 το μεσημέρι στα Προπύλαια.

Ads

Ο Θεόδωρος Φορτσάκης, που συναντήθηκε αργότερα και με τους διοικητικούς, κατήγγειλε εισβολή στο γραφείο του κάτι που όπως είπε δεν πρόκειται να το επιτρέψει ξανά. «Δεν δέχομαι ύβρεις και απειλές, μπουλούκια δεν ξαναμπαίνουν στην πρυτανεία του ιδρύματος, αλλά μόνο ένας ή δύο φοιτητές κατόπιν συνεννόησης», είπε και πρόσθεσε σχετικά με τον έλεγχο εισόδου που θέλει να επιβάλει: «Δεν επιτρέψω να ξαναγίνει μπάχαλο, αυτά ανήκουν στο παρελθόν».

Οι διοικητικοί υπάλληλοι έχουν εκφράσει την έντονη διαφωνία τους με το «Face Control» από ιδιωτική εταιρεία φύλαξης, τονίζοντας πως στην πρυτανεία λειτουργούν υπηρεσίες που εξυπηρετούν φοιτητές. Ο πρύτανης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αυτές οι υπηρεσίες να μεταφερθούν σε άλλο κτίριο του ιδρύματος. Οι διοικητικοί υπάλληλοι διαμηνύουν πως τάσσονται στο πλευρό των φοιτητών και πως δεν πρόκειται να δεχτούν δεν θα δεχτούν face control στην είσοδο του πανεπιστημίου.

Διαβάστε επίσης: Επιθεώρηση εργασίας κατά Φορτσάκη για τον εγκλεισμό των εργαζομένων στο ΕΚΠΑ

«Υπήρξε μια εισβολή φοιτητών στο γραφείο μου χωρίς την άδειά μου, οι οποίοι με περιστοίχισαν και εξέφρασαν τα αιτήματά τους. Η πρυτανική αρχή είναι πάντα ανοιχτή στον διάλογο αλλά ο διάλογος προϋποθέτει ηρεμία, ευγένεια, διαλλακτικότητα και προϋποθέτει επίσης ότι από τις δύο πλευρές υπάρχουν αντιπρόσωποι που είναι ίσοι στον αριθμό και λίγοι στον αριθμό, διαφορετικά δεν έχουμε διάλογο, έχουμε οχλοκρατία. Είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο, περιμένουμε τους φοιτητικούς συλλόγους να έρθουν με εκπροσώπους όχι όλοι μαζί, χωρίς βία και ύβρεις, και είμαστε διατεθειμένοι να συζητήσουμε όλα τα προβλήματα, υπό τον όρο όμως ότι θα έχουμε αυτό το δημοκρατικό πλαίσιο», είπε ο Θ. Φορτσάκης.