Αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλλαν στο κέντρο κράτησης της Αμυγδαλέζας διακόπτοντας την προσευχή με ρατσιστικές βρισιές και χτυπώντας μετανάστες, σύμφωνα με καταγγελία.

Ads

Σε ανακοίνωσή της η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) αναφέρει πως οι αστυνομικοί ζήτησαν να γίνει καταμέτρηση ενώ ήταν σε εξέλιξη η προσευχή. Οι μετανάστες αντέδρασαν ζητώντας χρόνο για να ολοκληρωθεί η προσευχή. Ακολούθησε ένταση με οργισμένους μετανάστες και η εισβολή των ΜΑΤ με ρατσιστικές βρισιές και ξύλο.

Σύμφωνα με καταγγελία στο Tvxs.gr, οι μετανάστες αρχικά αντιστάθηκαν, αλλά τελικά ήταν τέτοια η επίθεση των αστυνομικών, που αναγκάστηκαν να μπουν στα κοντέινερ. Το περιστατικό συνέβη στην πτέρυγα Α2 αλλά στη συνέχεια επεκτάθηκε σε όλο το στρατόπεδο συγκέντρωσης.

Αστυνομικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν σε όλο το χώρο και έβαλαν όλους τους μετανάστες μέσα σε κοντέινερ. Σωματικές και φραστικές επιθέσεις συνεχίστηκαν μέχρι να μπει και ο τελευταίος μετανάστης μέσα, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις αστυνομικοί εισέβαλαν και μέσα στα κοντέινερ.

Ads

Η ΚΕΕΡΦΑ σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως «υπάρχουν αρκετοί τραυματίες με ανοιγμένα κεφάλια και ματωμένα πρόσωπα». «Εισβάλλουν κελί-κελί και χτυπάνε. Έχουμε στην διάθεση μας ηχητικό ντοκουμέντο με καταγγελία κρατούμενου», τονίζει.