Ομάδα αντιεξουσιαστών με καλυμμένα τα πρόσωπά τους εισέβαλαν στο γραφείο του τομεάρχη Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, στην οδό Γενναδίου.

Ads

«Μόλις δέχθηκα επίθεση από κουκουλοφόρους στο γραφείο μου» έγραψε ο ίδιος στο Twitter. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι δράστες εισέβαλλαν στο γραφείο, έγραψαν «Αλληλεγγύη» στους τοίχους και πέταξαν τρικάκια για την απεργία πείνας του Δ. Κουφοντίνα. Όπως δήλωσε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης στο iefimerida, η ομάδα αποχώρησε όταν ο φρουρός του πυροβόλησε στον αέρα.

Όπως προβλέπει ο νόμος, όταν αστυνομικός κάνει χρήση του οπλισμού του, θα γίνει διοικητική έρευνα, αρχικά προκαταρκτική, προκειμένου να διαπιστωθεί αν δικαίως προχώρησε σε εκφοβιστική βολή ή όχι.

Σε εξέλιξη βρίσκεται και η έρευνα της Ασφάλειας. Οι αρμόδιοι αξιωματικοί διενεργούν προανάκριση, για να διευκρινιστούν οι συνθήκες της επίθεσης και του πυροβολισμού, καθώς και ο στόχος των αντιεξουσιαστών. Όπως έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές, στο διπλανό γραφείο με τον κ. Βαρβιτσιώτη, στον 2ο όροφο, στεγάζεται ο Οικοδομικός Προμηθευτικός Συνεταιρισμός Ελλήνων Δικαστών και Εισαγγελέων Αθήνας.

Ads

Από την αυτοψία στο χώρο, διαπιστώθηκε ότι οι δράστες προξένησαν φθορές στον αφαλό της εισόδου του συνεταιρισμού, ενώ δεν πείραξαν το γραφείο του πρώην υπουργού, ο οποίος ήταν μέσα με ξεκλείδωτη την πόρτα, καθώς στο μεταξύ πυροβόλησε ο φρουρός του και έφυγαν γρήγορα.

 Ανακοίνωση Βαρβιτσιώτη 

«Οι επιθέσεις δεν με πτοούν», τόνισε σε ανακοίνωσή του ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

«Για τρίτη φορά, μέσα λίγα χρόνια, το πολιτικό μου γραφείο γίνεται στόχος κουκουλοφόρων και ομάδων αντιεξουσιαστών και για πολλοστή φορά, το τελευταίο διάστημα, το κέντρο της Αθήνας μετατρέπεται σε κέντρο ανομίας και παραβατικότητας.

» Είναι σαφές ότι η καταδίκη σε τέτοιου είδους επιθέσεις οφείλει να είναι άμεση, καθολική, κατηγορηματική και απόλυτη, γιατί – πάνω από όλα – αποτελούν πλήγμα για την ίδια τη Δημοκρατία μας».

» Είναι, επίσης, σαφές ότι οι επιθέσεις αυτές προσωπικά δε με πτοούν. Το αντίθετο. Με δυναμώνουν, ώστε να συνεχίσω να υπηρετώ με τον ίδιο ζήλο και τις ίδιες αξίες το συμφέρον της πατρίδας και των συμπολιτών μου», κατέληξε.

Επίθεση στην κυβέρνηση από τη ΝΔ 

Επίθεση στην κυβέρνηση, με αφορμή την επίθεση εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία.

Στην ανακοίνωση της η αξιωματική αντιπολίτευση σημειώνει πως χθες, για μια ακόμη φορά προειδοποίησε την κυβέρνηση για τα πρωτοφανή φαινόμενα ωμής βίας που εκδηλώνονται πλέον καθημερινά στην χώρα.

«Σήμερα, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης δέχθηκε στο γραφείο του επίθεση κουκουλοφόρων με βαριοπούλες και χρειάστηκε να παρέμβει ο αστυνομικός του πυροβολώντας στον αέρα για να αποτρέψει τις ενέργειές τους», πρόσθεσε.

«Τι άλλο, άραγε, πρέπει να συμβεί για να συνειδητοποιήσει η κυβέρνηση τις αυτονόητες ευθύνες της;», κατέληξε η ανακοίνωση της ΝΔ.