Ομάδα αντιεξουσιαστών, περίπου 25 άτομα, εισέβαλε το πρωί της Κυριακής στον Ιερό Ναό του Γρηγορίου Παλαμά στην Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη λειτουργία.

Ads

Οι αντιεξουσιαστές, που διαμαρτύρονται για την εκκένωση υπό κατάληψη κτιρίων στην πόλη, πέταξαν φέιγ βολάν και ήρθαν σε αντιπαράθεση με ορισμένους πιστούς, οι οποίοι αντέδρασαν στην παρουσία τους.

image

Όταν έφτασαν στο σημείο οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε προσαγωγές των αντιεξουσιαστών, που βρίσκονταν ήδη στο προαύλιο χώρο του ναού. Συνολικά 26 άτομα προσήχθησαν. Οι προσαγωγές μετατράπηκαν στη συνέχεια σε συλλήψεις για διατάρξη θρησκευτικής συνάθροισης κατά συναυτουργία. 

Ads

Σχολιάζοντας το περιστατικό ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος έκανε λόγο για «πρωτοφανή πράγματα».  

Σημειώνεται πως στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης ανήκει το εγκαταλειμμένο κτίριο του πρώην ορφανοτροφείο «Μέγας Αλέξανδρος», το οποίο τελούσε υπό κατάληψη μέχρι την εκκένωσή του από αστυνομικές δυνάμεις ύστερα από αίτημα της Μητρόπολης. Μάλιστα μετά την εκκένωση ξεκίνησαν άμεσα και οι εργασίες κατεδάφισης του κτιρίου. 

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα seleo.gr, τη νύχτα, πέντε άτομα με καλλυμένα τα χαρακτηριστικά τοποθέτησαν γκαζάκια στα γραφεία της εταιρίας, που ανέθεσε η Μητρόπολη την κατεδάφιση του πρώην ορφανοτροφείου. Από την επίθεση, υπήρξαν μόνο υλικές ζημίες.