Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τις καταγγελίες του πρώην βουλευτή και πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Καρχιμάκη, ότι αποδεσμεύονται και εξαφανίζονται καταθέσεις φοροπαραβατών, διέταξαν οι οικονομικοί εισαγγελείς. Η έρευνα για την υπόθεση ανατέθηκε στην περιφερειακή διεύθυνση του ΣΔΟΕ.
 

Ads

Όπως είχε καταγγείλει στο tvxs.gr ο κ. Καρχιμάκης, «με ευθύνη του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη, τραπεζικές καταθέσεις επιχειρήσεων οι οποίες έχουν «κλειδώσει» λόγω εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων, αποδεσμεύονται και φυγαδεύονται από τους κατόχους τους στο εξωτερικό».
 
Ο ίδιος ανέφερε επίσης ότι επιχειρηματίες με φορολογικές παραβάσεις υποβάλλουν αιτήματα αποδέσμευσης καταθέσεων με το αιτιολογικό εκπλήρωσης σημαντικών υποχρεώσεων – πληρωμές εργαζομένων κ.ά. Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ, ανάλογα αιτήματα ικανοποιούνται, ωστόσο, τα χρήματα δεν καταλήγουν εκεί όπου αρχικά προορίζονταν, αλλά αντιθέτως μεταφέρονται στο εξωτερικό και γενικότερα φυγαδεύονται.
 
Ο Καρχιμάκης καταλόγισε ευθέως δόλο στον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη: «εκ του αποτελέσματος, από τη στιγμή που τα χρήματα δεν πηγαίνουν εκεί που πρέπει».
 
Σε αυτό το πλαίσιο, είχε ζητήσει να παρέμβει ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης.