Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, παρήγγειλε τη διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής έρευνας, για το θέμα που δημιουργήθηκε μετά την εντολή απομάκρυνσης ηλικιωμένου από γηροκομείο στα Καλάβρυτα, επειδή είναι ομοφυλόφιλος.

Ads

Την υπόθεση είχε φέρει στο φως η ιστοσελίδα tempo24news, αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι την εντολή για την απομάκρυνση του υπερήλικα την έδωσε ο μητροπολίτης Αμβρόσιος, καθώς το εν λόγω γηροκομείο υπάγεται στη Μητρόπολη.

Ο υπερήλικας αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας και δεχόταν τη φροντίδα των ανθρώπων του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι». Ομως, η κατάστασή του επιδεινώθηκε και κρίθηκε αναγκαία η φιλοξενία του σε ίδρυμα. Οι υπεύθυνοι του προγράμματος επικοινώνησαν με μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων στην περιοχή των Καλαβρύτων και μεταφέρθηκε εκεί για φιλοξενία. Όμως, όταν έγινε γνωστό ότι ήταν ομοφυλόφιλος, εκδιώχτηκε.

Η κ. Δημητρίου παρήγγειλε στον εισαγγελέα Καλαβρύτων να διενεργήσει ποινική προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διερευνηθεί εάν πράγματι αποβλήθηκε από τη μονάδα φροντίδας ο εν λόγω ηλικιωμένος. Παράλληλα, σύμφωνα με το ΑΠΕ, παρήγγειλε να διερευνηθεί εάν ενδεχομένως έχει διαπραχθεί αδίκημα που τιμωρείται από τον αντιρατσιστικό νόμο.

Ads

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας tempo24news, εξαιτίας των αντιδράσεων όταν έγινε γνωστή η εντολή Αμβρόσιου, παρενέβη ο διευθυντής του γηροκομείου και ο μητροπολίτης ανακάλεσε. Ετσι, ο ηλικιωμένος παρέμεινε στο γηροκομείο.