Μετά τις κατηγορίες που επέρριψε δημόσια η κυβέρνηση στην διαχειρίστρια εταιρεία της Αττικής Οδού για το χάος που προκλήθηκε λόγω της χιονόπτωσης, η προσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να αναζητηθούν ενδεχόμενες ευθύνες. 

Ads

Σημειώνεται πως από το πρωί της Δευτέρας, πλήθος οδηγών εγκλωβίστηκε στην Αττική Οδό εν μέσω χιονιά, καθώς οι αρμόδιες αρχές δεν κατάφεραν να διατηρήσουν ανοιχτό δρόμο με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ουρές χιλιομέτρων. Στο πλαίσιο της έρευνας που θα διενεργήσει ο αρμόδιος εισαγγελέας θα ερευνηθεί τυχόν ποινικές ευθύνες για την διάπραξη του αδικήματος της διατάραξης ή παρακώλυσης συγκοινωνιών.

Σε ένα γαϊτανάκι ευθυνών, ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, κατηγόρησε την διαχειρίστρια εταιρεία για μη τήρηση των δεσμεύσεών της. «Δυστυχώς η εταιρεία δεν κατόρθωσε να κρατήσει τον δρόμο ανοικτό, παρά τις υποσχέσεις που μας έδωσαν στις συσκέψεις των προηγούμενων ημερών. Θα αναζητηθούν ευθύνες, αυτή θα είναι η εισήγησή μου προς τον Πρωθυπουργό», είπε.