Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, παρενέβη για δεύτερη φορά στην υπόθεση της πώλησης στρατιωτικού υλικού στη Σαουδική Αραβία (300.000 βλήματα τύπου 105 mm).

Ads

Ειδικότερα, η κ. Δημητρίου παρήγγειλε στο Αναθεωρητικό Δικαστήριο Αθηνών (Στρατοδικείο Αθηνών) την διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για την διαρροή των σχετικών εγγράφων που αφορούν την πώληση του επίμαχου στρατιωτικού υλικού, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τα έγγραφα που δημοσιοποιήθηκαν ήταν πράγματι διαβαθμισμένα (απόρρητα, κ.λπ.) και εάν υπήρξε παράνομη διαρροή.

Σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία, η έρευνα θα διενεργηθεί από το στρατοδικείο, σε πρώτο στάδιο για τις τυχόν ευθύνες υπηρετούντων στις Ένοπλες Δυνάμεις – και εάν διαπιστωθούν ευθύνες και πέραν των στρατιωτικών προσώπων, η έρευνα θα επεκταθεί και θα συνεχιστεί από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για τους λοιπούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
• Χαμός με τον Λοβέρδο που κατέθεσε απόρρητα έγγραφα στη Βουλή
• Αυλαία με νέα πυροτεχνήματα στον «πόλεμο των βλημάτων»

Ads

Υπενθυμίζεται ότι την 17η Νοεμβρίου 2017, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου είχε παραγγείλει στην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, την διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες πραγματοποιήθηκε η επίμαχη πώληση. Η έρευνα αυτή έχει ήδη δρομολογηθεί.