Την έντονη αντίδραση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος προκάλεσαν οι προκλητικές δηλώσεις του προέδρου του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη με αφορμή αφορμή την πρόταση του εισαγγελέα Εφετών Σταμάτη Δασκαλόπουλου για προφυλάκισή του. 

Ads

Σύμφωνα με την Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος οι δηλώσεις Μαρινάκη «συνιστούν βάναυση προσβολή και αναίτια επίθεση σε βάρος των εισαγγελικών λειτουργών, πριν αποφανθεί το Συμβούλιο Εφετών, ως μόνο και αποκλειστικά αρμόδιο να αποφασίσει για την περαιτέρω δικονομική πορεία της υποθέσεως και την παραπομπή ή όχι του κατηγορουμένου στο Ακροατήριο».

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι «οι εισαγγελικές προτάσεις συντάσσονται με γνώμονα το Νόμο και τη συνείδηση του εισαγγελέως στη δικονομική βάση των αποδεικτικών στοιχείων που συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια της ανάκρισης».

«Διαβεβαιώνουμε ότι οι επιθέσεις αυτές λεκτικές και άλλες δεν πρόκειται να κάμψουν το σθένος και το φρόνημα των Εισαγγελέων, οι οποίοι επιβάλλεται να αφεθούν απερίσπαστοι στην εκτέλεση των καθηκόντων τους», καταλήγει η Ένωση στην ανακοίνωσή της. 

Ads

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, με επίσημη δήλωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ, κατηγορούσε τον Εισαγγελέα Εφετών, Σταμάτη Δασκαλόπουλο ότι βρίσκεται «σε διατεταγμένη υπηρεσία» και ότι υπακούει τυφλά στις εντολές του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Αθηνών, Ισίδωρου Ντογιάκου, ενώ κάνει λόγο για μεθοδεύσεις που αποσκοπούν στην απομάκρυνσή του από το χώρο του ποδοσφαίρου.

Παράλληλα, προανήγγειλε κατάθεση από μέρους του πειθαρχικής αναφοράς και μήνυσης σε βάρος του Εισαγγελέα.