Με το σύνθημα «Je Suis Charlie» (Είμαστε όλοι Charlie) κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας για τη δολοφονική επίθεση στη γαλλική σατιρική εφημερίδα θα πραγματοποιηθούν σήμερα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
 

Ads

Στην Αθήνα η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 17.00 το απόγευμα στο Γαλλικό Ινστιτούτο (οδός Σίνα 31). Στο Γαλλικό Ινστιτούτο στη λεωφ. Στρατού της Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί η αντίστοιχη διαμαρτυρία στη συμπρωτεύουσα.
 
 κάτοικοι της Αθήνας θα συγκεντρωθούν στις 5 το απόγευμα στο Γαλλικό Ινστιτούτο (οδός Σίνα 31), σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη δολοφονική επίθεση στο γαλλικό περιοδικό Charlie Hebdo.
 
«Κανένας αυταρχισμός, καμία ιδεολογία, καμία επίκληση σε θρησκείες, καμία βία δεν θα μας φοβίσει να λέμε, να γράφουμε και να ζωγραφίσουμε αυτά που θέλουμε. Κανένας δεν θα μας στερήσει το δικαίωμα να συνυπάρχουμε ειρηνικά με τους μετανάστες, κανείς δεν θα χωρίσει τους ανθρώπους που θέλουν να ζήσουν σε κοινωνίες αμοιβαιότητας και κοινών κανόνων. Δεν φοβόμαστε!» αναφέρεται στο κάλεσμα της πρωτοβουλίας πολιτών Αθήνας που φέρει το τίτλο «Je suis Charlie-Athènes».
 
«Πρόκειται για μια αυθόρμητη κίνηση, που ξεκίνησε ύστερα από μία αντίστοιχη πρωτοβουλία στην Αθήνα» αναφέρει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο εκπαιδευτικός Δημήτρης Γουλής, ο οποίος κινητοποιήθηκε μέσω Facebook, προσκαλώντας σε συμμετοχή τους Θεσσαλονικείς.

Ενός λεπτού σιγή στο ευρωκοινοβούλιο
 
Μεσίστιες οι σημαίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβούλιου στις Βρυξέλλες σήμερα. Ευρωβουλευτές, εργαζόμενοι στην ΕΕ καθώς και απλοί πολίτες μαζεύτηκαν υπό βροχή για να εκφράσουν τη θλίψη και τη συμπαράστασή τους – πολλοί από αυτούς κρατώντας αφίσες που έγραφαν: «Je suis Charlie» («Είμαι κι εγώ Τσαρλί»).

Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς, δήλωσε στο συγκεντρωμένο πλήθος την αλληλεγγύη του στις οικογένειες των θυμάτων και στο γαλλικό λαό, εκφράζοντας παράλληλα τα συλλυπητήριά του.
 
«Η δολοφονική επίθεση εναντίον του Charlie Hebdo είναι φασισμός. Η αλληλεγγύη απέναντι στο γαλλικό λαό, η σύλληψη και η αυστηρή τιμωρία των ένοχων είναι υπόθεση δημοκρατίας» δήλωσε εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, ο Δημήτρης Παπαδημούλης.