Τουλάχιστον 61 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους, μεταξύ αυτών μωρά, μικρά παιδιά και γυναίκες, όταν βυθίστηκε το σκάφος που τους μετέφερε παράνομα από τη Σμύρνη προς την Ελλάδα. Το σκάφος, σύμφωνα με τουρκικά μέσα, που είχε αναχωρήσει από το Αχμεντμπέιλι, προσέκρουσε σε βράχο, σε απόσταση 50 μέτρων από την ακτή και άρχισε να βυθίζεται.

Ads

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα στο σκάφος βρίσκονταν περισσότεροι από 100 άνθρωποι, οι περισσότεροι γυναίκες και παιδιά. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες 43 άτομα έχουν διασωθεί, ωστόσο αρκετοί αγνοούνται.

Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα βρέθηκαν στο νερό 46 πτώματα, ενώ κατά τη διάρκεια ερευνών των βατραχανθρώπων, άλλα 15 πτώματα ανασύρθηκαν από την αποθήκη του βυθισμένου σκάφους. Από τους νεκρούς, 31 ήταν παιδιά ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο για τρία μωρά. 
 
Οι περισσότεροι από τους διασωθέντες, πολλοί από αυτούς κατάφεραν μετά τη βύθιση του σκάφους να κολυμπήσουν προς την ξηρά, είναι σύμφωνα με τις πληροφορίες Σύροι, Ιρακινοί και Κούρδοι. Η Hurriyet αναφέρει πως οι μετανάστες είχαν ως τελικό στόχο να φτάσουν στη Βρετανία.

Μεταξύ των διασωθέντων είναι και ο καπετάνιος του σκάφους, αλλά και ο βοηθός του, οι οποιοι συνελήφθησαν από τις τουρκικές αρχές, ενώ η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη. 

Ads