Άκαρπη προέκυψε η προσπάθεια της αντιπολίτευσης στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων, να πείσει τον δήμαρχο Κώστα Μπακογιάννη, να ρυθμίσει το θέμα των ετεροχρονισμένων κλήσεων, που καλούνται να πληρώσουν οι πολίτες του δήμου Αθηναίων. 
 
Οι περισσότεροι δεν θυμούνται καν αν όντως έκαναν παράβαση εκείνη την ημέρα και πολλοί βεβαιώνουν πως δεν ήταν καν στην Αθήνα την περίοδο που φαίνεται ότι πήραν κλήση. Ο δήμος υπολογίζει να εισπράξει 20 εκ. από τα οφειλόμενα και η αντιπολίτευση στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου έκανε λόγο για καταχρηστική πρακτική, για υπέρογκα ποσά που ζητούνται από τους δημότες σε λάθος timing ενώ οι προτάσεις που κατατέθηκαν δεν ήταν λίγες. 
 
Ο Κυριάκος Αγγελάκος από την παράταξη «Ανοιχτή Πόλη» μίλησε για την αναγκαιότητα νέου συστήματος (taxis)  μέσω του οποίου θα παρακολουθούν οι πολίτες τις υποχρεώσεις τους απέναντι στον δήμο. «Να ενημερώνονται για κλήσεις πρόστιμα  και διακανονισμούς. Όχι με ραβασάκια στους πολίτες μετά από χρόνια». Ο Δ. Αγιαννίδης συμφώνησε με την πρόταση του Κ. Αγγελάκου και πρόσθεσε πως «…  Ο τρόπος που δίνονται τα πρόστιμα δεν συνάδει με τις αρχές τις χρηστής διοίκησης». 
 
Προτάθηκε επίσης η διαγραφή οφειλών μετά την δεκαετία, ωστόσο ο δήμαρχος Κ. Μπακογιάννης, καταλόγισε λαϊκισμό στους ομιλούντες. 
 
«Άκουσα για κακοδιαχείριση. Ποια είναι; Ο δήμος Αθηναίων πριν 10 μέρες αναβαθμίστηκε από τη Moody’s. Ακούω λαϊκισμό, ότι πρέπει να διαγράψουμε τις κλήσεις, ή άλλοι λένε το 50% …άλλοι λένε να διαγράφονται αυτόματα μετά από 10 χρόνια. Θυμίζω ότι οι κλήσεις δεν είναι κεφαλικός φόρος, είναι για το αν έχεις παρκάρει παράνομα σε θέση αναπήρου ή μόνιμου κατοίκου»
 
Η διπλή ανάπλαση, το Γηροκομείο και οι σπόντες Μπακογιάννη σε Γερουλάνο
 
Κεντρικά θέματα της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβούλιου ήταν η Διπλή Ανάπλαση και το θέμα του Γηροκομείου Αθηνών. Ωστόσο ο κος Γερουλάνος πρότεινε να συζητηθεί επίσης το πως μπορεί να αφορά τον δήμο το σχέδιο Πισσαρίδη «Δεν πρέπει να συζητήσουμε πως μας αφορά το σχέδιο Πισσαρίδη; Δεν θα έπρεπε να είναι συμμέτοχοι οι δήμοι και οι περιφέρειες σε ένα τέτοιο σχέδιο;» αναρωτήθηκε.
 
«Κύριε Γερουλάνε, αντιλαμβάνομαι ότι ο δήμος μπορεί να φαίνεται μικρός για εσάς, είναι μεγάλος για εμάς. Τι δουλειά έχει το σχέδιο Πισσαρίδη εδώ; Μην φέρνετε εδώ θέματα που είναι για να συζητήσετε στο ΚΙΝΑΛ ή αφορούν τη Βουλή» απάντησε ο δήμαρχος και με τα ίδια περίπου λόγια απευθύνθηκε στον Ν. Ηλιόπουλο σχετικά με δικές του παρατηρήσεις και προτάσεις: «Έχετε βουλευτές στον ΣΥΡΙΖΑ να τα θέσουν στη βουλή αυτά τα θέματα….»
 
Στο θέμα του Γηροκομείου, μετά τη φυλάκιση των υπευθύνων του σκανδάλου, προτάθηκε από την αντιπολίτευση να τοποθετηθεί νέα διοίκηση και να βρεθεί τρόπος να αξιοποιηθεί η περιουσία του ώστε να ανακουφιστούν πολίτες. 
«Αν τοποθετήσουμε διοίκηση τι θα αλλάξει; Θα αλλάξει νομική υπόσταση; Όχι . Θα έχει την ίδια νομική βάση με το να ορίσουμε προσωρινή διοίκηση στο Βατικανό» απάντησε ο Κ. Μπακογιάννης.  
 
Απολογίες για τους πολίτες … «κατσαρίδες» και τα πολυτελή εξοχικά
 
Από τη σημερινή συνεδρίαση δεν έλειψαν οι απολογίες από την Αλ. Έβερτ και τον Ν. Μακρόπουλο με αφορμή τις δηλώσεις τους στο fb που προκάλεσαν μεγάλες αντιδράσεις. 
 
 «Είσαστε προκλητικοί, ο κόσμος υποφέρει κι από τη μια έχουμε την κυρία Έβερτ να αποκαλεί πολίτες «κατσαρίδες»,  από την άλλη τον αντιπρόεδρο να λέει ότι του λείπει το εξοχικό του στο Baden Baden» είπε ο Π. Κωνσταντίνου. 
 
«Όλα αυτά για δυο αμαρτωλές λέξεις που έγραψα στο fb. Ζητώ συγγνώμη σε όσους θίχτηκαν» είπε η Αλ. Έβερτ…Η δήλωσή μου ήταν εν θυμώ και δεν αφορούσε συγκεκριμένο κόμμα. Ήταν θυμός απέναντι σε όσους παραβιάζουν τον νόμο….πετύχατε να απομακρυνθώ στο όνομα του political correct» είπε η Αλ. Έβερτ.