Τις πληγές της μετράει η Σκόπελος, μετά το ισχυρό πλήγμα που δέχτηκε από τα ακραία καιρικά φαινόμενα και τις ισχυρές βροχοπτώσεις. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από τις Βρυξέλλες, όπου βρέθηκε για τη Σύνοδο Κορυφής για το μεταναστευτικό, επικοινώνησε με τον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη, ο οποίος τον ενημέρωσε για τις εκτεταμένες καταστροφές στη Σκόπελο.

Ads

Κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον κ. Σπίρτζη και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα βρίσκεται από την Πέμπτη το πρωί στη Σκόπελο, προκειμένου να έχει επί τόπου ενημέρωση για την έκταση των καταστροφών και τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί.

Ακόμη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος ανταποκρίθηκε άμεσα στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης που έχει δημιουργηθεί στο νησί και ανακοίνωσε πως μηχανήματα (2 Ισοπεδωτές Γαιών, 4 GCB, 4 Ανατρεπόμενα) αλλά και προσωπικό της Μεικτής Ομάδας Μηχανημάτων Ανασυγκροτήσεως θα μεταφερθεί με αρματαγωγό στη Σκόπελο. Στο νησί μεταβαίνουν προσωπικό του στρατού ξηράς και της πολεμικής αεροπορίας για την παροχή συνδρομής μετά τη θεομηνία που προκάλεσε σοβαρά προβλήματα σε σπίτια και υποδομές.  Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων έχουν κινητοποιηθεί ήδη οι μηχανικοί της Περιφέρειας σε συνεννόηση με το υπουργείο Υποδομών.

Στη Σκόπελο μεταβαίνει και κλιμάκιο της Περιφέρειας Θεσσαλίας που αποτελείται από τον αντιπεριφεριεάρχη Σποράδων Νήσων  Νίκο Πλωμαρίτη, τον υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων κ. Κώστα Φλαμπούρη και τον Διευθυντή Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων Κώστα Φλαμπούρη.

Ads

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image