Ειδική μεταχείριση των προφυλακισμένων βουλευτών της Χρυσής Αυγής καταγγέλλουν κρατούμενες της δεύτερης πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού οι οποίες αναφέρονται και σε ρατσιστική συμπεριφορά των χρυσαυγιτών εντός των φυλακών. Σε έγγραφη καταγγελία, η Επιτροπή Αγώνα Γυναικείων Φυλακών, αναφέρει ότι προγραμματίζεται η μεταφορά 100 γυναικών κρατουμένων στον πρώτο όροφο της πτέρυγας, ενώ στον δεύτερο όροφο θα μείνουν μόνο έξι βουλευτές της Χ.Α. Παράλληλα, καταγγέλλουν ότι τα μέλη του νεοναζιστικού κόμματος απαιτούν να τους σερβίρουν το φαγητό μόνο ελληνίδες κρατούμενες.

Ads

Ειδικότερα, στην έγγραφη καταγγελία της, η Επιτροπή Αγώνα Γυναικείων Φυλακών αναφέρει ότι «η πτέρυγα των χρυσαυγιτών αρχικά προοριζόταν για τις γυναίκες κρατούμενες, τώρα όμως θέλουν να μας στριμώξουν σαν τα ποντίκια στον έναν όροφο προκειμένου να μην χάσουν τα προνόμιά τους οι χρυσαυγίτες. Δηλαδή σε δύο ορόφους ίδιας χωρητικότητας θέλουν στον έναν να βάλουν 100 γυναίκες κρατούμενες, τη μια πάνω στην άλλη, ενώ στον άλλον όροφο να μείνουν οι έξι χρυσαυγίτες βουλευτές».

Προσθέτουν επίσης, ότι «το προαύλιο θα παραμένει στα χέρια των χρυσαυγιτών, ενώ εμείς θα πρέπει να προαυλιζόμαστε στο παλιό προαύλιο, περνώντας μέσα από τα μαγειρεία και άλλους κοινόχρηστους χώρους».

«Την ίδια στιγμή που θέλουν να μας στριμώξουν στον πάνω όροφο, το υπουργείο αδιαφορεί προκλητικά για τις ανάπηρες συγκρατούμενές μας, οι οποίες έχουν κινητικά προβλήματα και δεν θα μπορούν να ανεβοκατεβαίνουν τις σκάλες για να μετακινηθούν στο νοσοκομείο ώστε να τους παρέχεται η ιατροφαρμακευτική φροντίδα που χρειάζονται» αναφέρεται στην έγγραφη καταγγελία τους.

Ads

Επίσης, καταγγέλλουν ότι οι χρυσαυγίτες κρατούμενοι έχουν ρατσιστική και χυδαία συμπεριφορά σε βάρος των γυναικών κρατουμένων και μάλιστα απαιτούν τους σερβίρουν το φαγητό μόνο ελληνίδες κρατούμενες και όχι αλλοδαπές.

Οι κρατούμενες προειδοποιούν ότι δεν θα μείνουν, όπως λένε, «παθητικοί θεατές στην αδικία, ούτε θα αφήσουμε αναπάντητες τις προκλήσεις του υπουργείου και των χρυσαυγιτών».

Καλούν, τέλος, τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου και τον γενικό γραμματέα του υπουργείου, Μαρίνο Σκανδάμη, να επισκεφτούν τις φυλακές για να δουν από κοντά το πρόβλημα και ζητούν να ακυρωθεί η απόφαση μεταφοράς τους.