Την έγκριση 11 Προγραμματικών Συμβάσεων, για τα υδατοδρόμια, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός.

Ads

«Μετά τις τελικές εγκρίσεις του υπουργείου Ναυτιλίας και του ΓΕΝ, είπε, οι προγραμματικές συμβάσεις προχωρούν και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση θα τις εγκρίνει», προσθέτοντας πως τα υδροπλάνα θα εξυπηρετήσουν κατοίκους και επισκέπτες και θα συμβάλλουν στην αναβάθμιση των συγκοινωνιών.

Παράλληλα, ο υφυπουργός, ανακοίνωσε ότι χρηματοδοτείται με το ποσό των 5 εκ. ευρώ, η ολοκλήρωση των μονάδων αφαλάτωσης στα νησιά.

«Στόχος μας, δήλωσε, το 2018 να σταματήσει η μεταφορά νερού με υδροφόρα πλοία».

Ads

Εν τω μεταξύ, για πολιτικό δάχτυλο, πίσω από την καθυστέρηση υπογραφής των προγραμματικών συμβάσεων για τα υδατοδρόμια, έκανε λόγο σήμερα -μιλώντας στην ΕΡΤ Ρόδου- ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος.

«Οι προγραμματικές συμβάσεις, είπε, μετά τις ανοησίες ορισμένων στη δημόσια διοίκηση, υπογράφτηκαν με μεγάλη καθυστέρηση», προσθέτοντας ότι γι’ αυτές τις ανοησίες υπαλλήλων, ευθύνη έχουν οι πολιτικοί προϊστάμενοι.

Ο περιφερειάρχης ανέφερε ότι με τη ψήφιση του νομοσχεδίου, άμεσα θα ξεκινήσουν και οι διαδικασίες για τη λειτουργία τους.

Πηγή: ert.gr