«Ψυχικά ασθενής» θα είναι η υπερασπιστική γραμμή του καθ’ ομολογία δολοφόνου της Γαρυφαλλιάς στη Γαύδο, όπως επιβεβεβαίωσε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, ο συνήγορός του, Γιώργος Βλάχος.

Ads

Ο δικηγόρος υποστήριξε πως υπάρχουν σχετικά έγγραφα που αποδεικνύουν τον ισχυρισμό αυτό και πως πρόκειται για «διαγνωσμένη εδώ και πολλά χρόνια σοβαρή ψυχική ασθένεια» ενώ πρόσθεσε πως ο πελάτης του ήταν για πολύ καιρό υπό φαρμακευτική αγωγή την οποία διέκοψε «αυθαίρετα» και με δική του πρωτοβουλία, διότι τον εμπόδιζε – όπως είπε – να αντεπεξέρχεται στην εργασία του.

«Έχει αντιληφθεί το αποτέλεσμα, έχει ζητήσει συγγνώμη από την πρώτη κατάθεσή του. Η έκφραση συμπάθειας/ συμπόνοιας θεωρώ ότι είναι ειλικρινέστατα», ανέφερε αρχικά ο συνήγορος του δράστη.

«Όλοι θύματα με μια έννοια είναι, η οικογένεια συμπάσχει. Έχουμε πλήρη συνείδηση του εγκλήματος. Θέλουμε να διαλευκανθεί η υπόθεση, να σταματήσει η παθογένεια των φόνων της βίας κατά γυναικών, αυτή είναι η θέληση της οικογένειας και η εντολή που έχω πάρει», υπογράμμισε ο κ. Βλάχος.

Ads

Για να συνεχίσει: «Είναι άλλο θέμα η παθογένεια που γεννά η πατριαρχεία κι άλλο η ατομική ασθένεια. Ο εντολέας μου είναι ασθενής. Είναι διαγνωσμένη εδώ και χρόνια σοβαρή ψυχική ασθένεια, έπαιρνε αγωγή την οποία διέκοψε, χωρίς να έχει συμβουλευτεί τον θεράποντα γιατρό του γιατί τον εμπόδιζε στο επάγγελμά του.», σημείωσε ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα ζητηθεί σχετική γνωμάτευση αλλά «ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη».

«Υπάρχει ένα δεδομένο που ανήκει στην αλήθεια κι είναι κομμάτι της τραγικής υπόθεσης, το κομμάτι του ψυχισμού του δράστη. Δεν μπορούμε να το αποκρύψουμε επειδή δεν είναι αρεστό, είναι υποχρέωση της υπεράσπισης να το αναδείξει, το αν και σε ποιον βαθμό έπαιξε ρόλο στην εγκληματική πράξη θα το κρίνει η Δικαιοσύνη. Έχουμε δεδομένη ψυχική πάθηση», σημείωσε.

«Δεν θα είχα αναλάβει την υπόθεση αν δεν υπήρχε θέμα ψυχικής υγείας και μάλιστα σοβαρό», είπε κλείνοντας.

Κούγιας: Η υπεράσπιση προσπαθεί να παραπλανήσει

Ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος της οικογένειας της 26χρονης, σε ανακοίνωσή του υποστηρίζει πως ο συνήγορος υπεράσπισης του 30χρονου προσπαθεί να τον παρουσιάσει ως ένα άτομο με ψυχολογικά προβλήματα. «Ο δικηγόρος του 30χρονου ψυχρού εκτελεστή προσπαθώντας να παραπλανήσει Εισαγγελείς, Δικαστές και τους ενόρκους που θα συμμετάσχουν στη δίκη του στο Δικαστήριο στις Κυκλάδες, τον εμφανίζει ως ψυχοπαθητική προσωπικότητα, για να έχει ευμενή ποινική μεταχείριση».

Το αφήγημα του καθ’ ομολογία δολοφόνου

Από το περιβάλλον του δράστη προκύπτει, σύμφωνα με το dikastikoreportaz.gr, ότι η σχέση του με τη Γαρυφαλλιά διήρκησε ένα χρόνο και ότι στο παρελθόν δεν είχαν υπάρξει άλλα βίαια επεισόδια. Αυτό όμως θα αποδειχτεί από τις μαρτυρίες αλλά και από την έρευνα που θα γίνει στα κινητά τηλέφωνα τόσο του θύτη όσο και του θύματος.

Σε ό,τι αφορά την ημέρα της δολοφονίας ο 30χρονος ισχυρίζεται ότι όντως υπήρξε διαπληκτισμός με την φίλη του, ενώ σε κάποια στιγμή έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου με αποτέλεσμα να βρεθούν στην άκρη του γκρεμού.

Τότε όπως λέει, είδε την κοπέλα του, να φωνάζει έντρομη σε βοήθεια κάτι το οποίο τον παραξένεψε καθώς, όπως τουλάχιστον ισχυρίζεται, ο ιδιος δεν ήθελε να της κάνει κακό!

Ακολούθησε έντονος διαπληκτισμός με τον κατηγορούμενο να αδυνατεί να θυμηθεί, όπως λέει, το πως ακριβώς την έσπρωξε από τον γκρεμό στα βράχια.

«Παρά το γεγονός ότι είχε πολύ ήλιο, εγώ τα έβλεπα όλα μαύρα» είναι η ακριβής φράση που φέρεται να λέει. Παράλληλα ισχυρίζεται ότι μετά την πτώση της Γαρυφαλλιάς ο ίδιος κατέβηκε να διαπιστώσει την κατάσταση της υγείας της, για να δει ότι δεν ήταν πλέον στη ζωή. Τότε πανικοβλήθηκε και κρύφτηκε προσπαθώντας να συνθέσει στο μυαλό του τα κομμάτια του παζλ του στυγερού εγκλήματος.

Εν αναμονή της ιατροδικαστικής έκθεσης

Φως στις ακριβείς συνθήκες της δολοφονίας της Γαρυφαλλιάς αναμένεται να ρίξει η ιατροδικαστική έκθεση του Ηλία Μπογιόκα ο οποίος κατά πληροφορίες έχει εντοπίσει χτυπήματα στο πρόσωπο της Γαρυφαλλιάς τα οποία ενδεχομένως προηγήθηκαν της πτώσης της στο κενό.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ο οποίος εξέτασε το άψυχο σώμα της Γαρυφαλλιάς, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο η 26χρονη πριν τη δολοφονία της να ξυλοκοπήθηκε. Σύμφωνα με τον ίδιο, η άτυχη φαρμακοποιός είχε μώλωπα στο μάτι, ενώ είχε και σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Έτσι λοιπόν δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο εκτός από την γροθιά στο μάτι, η Γαρυφαλλιά να πάλεψε με τον δράστη για να ξεφύγει.

Ο κ. Μπογιόκας περιμένει να του αποσταλούν οι φωτογραφίες από τα βράχια πάνω στα οποία την έσπρωξε ο δράστης και χτύπησε η άτυχη κοπέλα και στη συνέχεια θα συγκρίνει αυτές τις φωτογραφίες, με τις φωτογραφίες που φαίνονται τα τραύματα από τη σορό της 26χρονης, για να συμπεράνει αν ο μώλωπας στο μάτι και οι κακώσεις είναι από τα βράχια ή αν προηγήθηκε πάλη και ξυλοδαρμός.