Το γενετικό υλικό που βρέθηκε στον τόπο του στυγερού εγκλήματος στα Γλυκά Νερά βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής των ανδρών της ΕΛΑΣ.

Ads

Από τρίχες ενός εκ των δραστών (του «κοντού δολοφόνου με την μπαλακλάβα» όπως τον αναφέρουν χαρακτηριστικά), επιχειρούν να βγάλουν χρήσιμα στοιχεία τα στελέχη της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, προβαίνοντας σε μιτοχονδριακές αναλύσεις των ευρημάτων.

Από την εξερεύνηση της σκηνής του εγκλήματος της 20χρονης Καρολίνας, εντοπίστηκαν τρίχες ρίζες, οι οποίες εξετάζεται αν ανήκουν στο ζευγάρι ή σε “ξένο” άτομο, που σε μεγάλο ποσοστό θα ανήκουν στον δολοφόνο. Στελέχη του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής αισιοδοξούν πως είναι κοντά στην ταυτοποίηση τουλάχιστον ενός εκ των τριών δραστών.

Παρόμοια ευρήματα αλλά με λανθάνοντα, προς το παρόν, αποτελέσματα, προκύπτουν από σωματικές εκκρίσεις (ιδρώτα), η συλλογή των οποίων έγινε από τα χέρια, τα νύχια και το σώμα της άτυχης κοπέλας. Στο εργαστήριο DNA, γίνονται οι μοριακές αναλύσεις των ευρημάτων που συνέλεξαν τα κλιμάκια των εγκληματολογικών εργαστηρίων και γίνεται ο διαχωρισμός του γενετικού υλικού από τα πειστήρια με φυσικό τρόπο αλλά και ρομποτικό…

Ads

Η εξερεύνηση στη σοφίτα, όπου βρέθηκε το πτώμα της 20χρονης με την χρήση ειδικών μηχανημάτων, έγινε με τη χρήση φωτός υπεριώδους ακτινοβολίας και μπατονέτες. Οι ερευνητές πήραν τα ρούχα που φορούσε το ζευγάρι, όπως και δείγματα από τα χέρια, νύχια και πρόσωπο της 20χρονης Καρολίνα, η οποία φαίνεται να ήρθε σε επαφή με τους δράστες πριν ακινητοποιηθεί, όπως και από τον 33χρονο, σε μια ακόμη προσπάθεια αναζήτηση γενετικού υλικού ή αποτυπωμάτων των δραστών. Αντίστοιχη εξερεύνηση γίνεται στα σχοινιά, ταινίες, τα δεσμά που χρησιμοποίησαν οι δράστες.