Ο Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος ομολόγησε τη δολοφονία της συζύγου του Κάρολαϊν στις 11 Μαΐου στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά. Μετά από πολύωρη κατάθεση, ο 32χρονος «έσπασε» και παραδέχτηκε το αποτρόπαιο έγκλημα, το οποίο αρχικά είχε υποστηρίξει πως διέπραξαν ληστές. 

Ads

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 32χρονος όταν ρωτήθηκε από τους αστυνομικούς για ποιο λόγο έκανε τη δολοφονία, απάντησε πως είχε συχνούς καβγάδες με την Καρολάιν και ότι η 20χρονη του είχε πει πως θα πάρει το παιδί και θα τον εγκαταλείψει. Σημειώνεται πως πληροφορίες ανέφεραν πως η Κάρολαϊν το τελευταίο διάστημα έψαχνε ξενοδοχείο ή σπίτι για να φύγει από τα Γλυκά Νερά, θέλοντας να ξεφύγει από τα επεισόδια που το τελευταίο διάστημα είχαν γίνει καθημερινότητα. 

Ο Χ. Αναγνωστόπουλος φέρεται να περιέγραψε και πως έκανε τη δολοφονία, ενώ είπε πως το βράδυ είχε προηγηθεί ένας ακόμη καβγάς. «Εκείνο το βράδυ τσακωνόμασταν από νωρίς. Κάποια στιγμή πέταξε το παιδί στην κούνια και μου είπε σήκω και φύγε από το σπίτι. Με έσπρωξε και μου έριξε και μπουνιές. Θόλωσα, την έπνιξα με το μαξιλάρι και στη συνέχεια σκηνοθέτησα τη ληστεία», είπε στους αστυνομικούς, προσθέτοντας πως τα σκηνοθέτησε όλα μόνος του, χωρίς συνεργούς. 

Όταν ρωτήθηκε γιατί έπαιζε θέατρο όλο αυτό το διάστημα είπε πως το έκανε λόγω του παιδιού. Πάντως πληροφορίες που είχαν διαρρευσει νωρίτερα ήθελαν τον πιλότο να ετοιμάζεται να διαφύγει στο εξωτερικό και για αυτό το λόγο η ΕΛΑΣ το μετέφερε εσπευσμένα στη ΓΑΔΑ με ελικόπτερο, λίγο μετά το μνημόσυνο για τις 40 ημέρες από τη δολοφονία της Κάρολαϊν. 

Η λιτή ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

«Εξιχνίαση ανθρωποκτονίας 20χρονης ημεδαπής που έλαβε χώρα την 11 Μαΐου στα Γλυκά Νερά. Δράστης είναι ο 33χρονος σύζυγός της, ο οποίος και ομολόγησε την πράξη του», αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ..

Ads

Τα κρίσιμα στοιχεία

Την Πέμπτη το μεσημέρι, μετά από το μνημόσυνο της Κάρολαϊν στην Αλόννησο, η ΕΛΑΣ μετέφερε τον 32χρονο για κατάθεση, καθώς από τις έρευνες είχαν προκύψει νέα στοιχεία που ακύρωναν τους ισχυρισμούς του και έδειχναν πως δράστης ήταν ο ίδιος. Συγκεκριμένα:

  • Το πρώτο κρίσιμο στοιχείο προέκυψε από την έρευνα στο smartwatch της Καρολάιν, το οποίο φορούσε μέχρι το θάνατό της, προέκυψε ότι είχαν καταγραφεί παλμοί σε διαφορετικές ώρες από αυτές που είχε αναφέρει σε προηγούμενη κατάθεσή του ο 32χρονος πιλότος, ενώ σταματούσε σε συγκεκριμένη στιγμή καταγράφοντας με αυτόν τον τρόπο και την ακριβή ώρα θανάτου της νεαρής μητέρας. 
  • Το δεύτερο κρίσιμο στοιχείο προέκυψε από την κάρτα μνήμης του καταγραφικού μηχανήματος στο σπίτι του ζευγαριού.  Αυτή είχε αφαιρεθεί σε μια χρονική στιγμή που δεν συνέπιπτε χρονικά με το έγκλημα.
  • Τέλος το τρίτο κρίσιμο στοιχείο ήρθε από το κινητό τηλέφωνο του 32χρονου. Όπως προέκυψε από εφαρμογή fitness που είχε εγκατεστημένη, αν και ο ίδιος ισχυριζόταν πως κοιμόταν πριν «εισβάλουν» οι υποτιθέμενοι ληστές στο σπίτι, τελικά ήταν εν κινήσει. 

Για όλα αυτά ο Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος δεν κατάφερε να δώσει πειστικές απαντήσεις και παρότι αρχικά εμφανιζόταν ψύχραιμος και είχε αρνηθεί τα πάντα, τελικά μετά την πολύωρη ανάκριση ομολόγησε το έγκλημα. 

Υπενθυμίζεται πως παρότι – σύμφωνα με την κατάθεση του 32χρονου πιλότου – οι δράστες παρέμειναν για πολλή ώρα μέσα στο σπίτι τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου, οι αρχές δεν κατάφεραν να εντοπίσουν κάποιο ίχνος τους.Επίσης δεν υπήρχαν σημάδια πάλης και ίχνη DNA στα νύχια της 20χρονης, ενώ οι γείτονες δεν άκουσαν καμία φωνή. Τέλος πολλά κενά υπήρχαν στην κατάθεσή του και σχετικά με τον τρόπο δράσης των ληστών, όπως το διαφορετικό δέσιμο στον ίδιο και την Κάρολαϊν, το γεγονός πως δεν είχαν μαζί τους ρολό κολλητικής ταινίας για να τους δέσουν.

Ο δράστης δεν είχε πειστικές απαντήσεις και σχετικά με το πώς κατάφερε αν και δεμένος με σχοινιά να τηλεφωνήσει ο ίδιος στην Αστυνομία. Επιπλέον ο ισχυρισμός του για την λιποθυμία του επί μία τουλάχιστον ώρα φαινόταν εξ αρχής ανυπόστατος, καθώς εάν το λιποθυμικό επεισόδιο διαρκούσε 45 λεπτά ή και μία ώρα, όπως επικαλέστηκε ο 32χρονος, τότε ήταν βέβαιο πως θα οδηγούσε σε σοβαρές οργανικές βλάβες.