Έφυγε από τη ζωή ο θρυλικός τρικαλινός έμπορος, Γρηγόρης Σαράφης. 

Ο επιχειρηματίας που κυριάρχησε στο εμπόριο σε Ελλάδα και Ευρώπη για δεκαετίες, απεβίωσε σε ηλικία 91 ετών (1927 - 2018).

Με το σλόγκαν «Σαράφης στα Τρίκαλα, Σαράφης στην Αθήνα, Σαράφης στο Παρίσι» κατάφερε όχι μόνο να κάνει εμπορική επιτυχία αλλά και το όνομά του σύνθημα που συχνά αναφερόταν ακόμη και σε φιλικές συζητήσεις. Η σχετική διαφήμιση παραμένει ως τις μέρες μας μια από τις πιο επιτυχημένες στην Ελλάδα.

Ο Γρηγόρης Σαράφης γεννήθηκε στα Τρίκαλα.

Σύμφωνα με το trikalavoice, υπήρξε ανήσυχο πνεύμα: «Στα 16 του χρόνια έφυγε από το σπίτι για να καταταγεί στον ΕΛΑΣ. Μετά τις σπουδές του στην Ανωτάτη Εμπορική, παντρεύτηκε και γύρισε στα Τρίκαλα, όπου ανέλαβε το εμπορικό κατάστημα του πατέρα του. Σύντομα ξεκίνησε μια χωρίς προηγούμενο επιχειρηματική ανάπτυξη. Αριστερός, με βαθιά ριζωμένες δημοκρατικές αντιλήψεις και πρακτικές, με μεγάλη αγάπη στη δουλειά του («την κάνω με μεράκι» έλεγε) και τους συνεργάτες του. Πρωτοπόρος στη διαχείριση των καταστημάτων, επιδίωκε να φέρνει ότι πιο μοντέρνο και καινούργιο στη μόδα για τους άντρες στα μαγαζιά του. Πάντα έβαζε τα Τρίκαλα μπροστά, όχι μόνο στα σλόγκαν, καθώς διατέλεσε και δημοτικός σύμβουλος στην πόλη, όπου ήταν ιδιαίτερα αγαπητός. Του άρεσαν το ψάρεμα και το κάμπινγκ, τα ρεμπέτικα και η τζαζ!»

Η θρυλική διαφήμιση: 

«Άνθρωπος του γλεντιού, έτρωγε με το κουτάλι την καλή ζωή συμβάλλοντας ταυτόχρονα για έναν δικαιότερο και πιο ανθρώπινο κόσμο», λένε γι’ αυτόν οι φίλοι του. 

Η κηδεία του θα τελεστεί την Πέμπτη.