Έφοδο στα γραφεία της ΑΕΠΙ έκανε σήμερα, η οικονομική αστυνομία. Οι αρχές έφτασαν στο κτίριο της εταιρίας στο Μαρούσι και οι υπάλληλοι οδηγήθηκαν εκτός κτιρίου.

Ads

Υπενθυμίζεται ότι στην υπόθεση έχει παρέμβει η Δικαιοσύνη μετά την άρνηση της ΑΕΠΙ να δεχτεί τον προβλεπόμενο διαχειριστικό έλεγχο, αλλά και την προσπάθεια μεταφοράς της έδρας της, στην Κύπρο.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του ελέγχου, στην υπηρεσία υπήρχε «τρύπα» 50 εκατ. ευρώ μόνο σε τέσσερα χρόνια. Ενώ ενδεικτικό του μεγάθους του σκανδάλου είναι ότι ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΕΠΙ έπαιρνε μηνιαίο μισθό 52.000 ευρώ, ενώ ο μισθός συγγενούς μέλους του ΔΣ έφτανε τις 466.256 ευρώ τον χρόνο. 

Το περασμένο Σάββατο έγινε γνωστό ότι στην προκαταρκτική εξέταση που διενεργεί η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών μετά την κοινοποίηση του πορίσματος διαχειριστικού ελέγχου στην ΑΕΠΙ ο εισαγγελέας εντόπισε κακουργηματικές πράξεις και σύσταση συμμορίας.

Ads

Σημειώνεται ότι, η υπόθεση ήρθε στο φως μετά το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του tvxs.gr για τους σκανδαλώδεις μισθούς που έπαιρναν στελέχη της διοίκησης της ΑΕΠΙ.