Ένταση επικράτησε έξω από την αίθουσα στην οποία ήταν προγραμματισμένη η γενική συνέλευση των συμβολαιογράφων, ενώ αναμενόταν να ληφθεί  η απόφαση για την επανέναρξη των πλειστηριασμών

Ads

Τα μέλη του κινήματος «Δεν Πληρώνω» με επικεφαλής τον Παναγιώτη Λαφαζάνη επιχείρησαν να μπουν στην αίθουσα και να αναβάλουν τη συνέλευση.

«Δεν θα επιτρέψουμε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και την εξαθλίωση των συμπολιτών μας», τονίζουν σε ανακοίνωσή τους τα μέλη του κινήματος «Δεν πληρώνω» που προσπάθησαν να απωθήσουν τα ΜΑΤ και να μπουν στην αίθουσα ώστε να αναβληθεί η συνέλευση.

Παρόντες, έξω από τα γραφεία του συμβολαιογραφικού συλλόγου, ήταν επίσης τα μέλη της ενωτικής πρωτοβουλίας κατά των πλειστηριασμών.

Ads

Αναστολή αποχής συμβολαιογράφων – Κανονικά οι πλειστηριασμοί

Εντωμεταξύ, ανοίγει ο δρόμος για τη διεξαγωγή των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών μετά την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των συμβολαιογράφων Αθηνών-Πειραιώς να αναστείλουν την αποχή που είχαν κηρύξει. 

Η διαδικασία υπήρξε τεταμένη, καθώς πέντε μέλη της μειοψηφίας του Διοικητικού Συμβουλίου του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, Πειραιώς παραιτήθηκαν κατά την διάρκεια της έκτακτης γενικής συνέλευσης και αποχώρησαν.