Μετά την έφοδο στα γραφεία της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα, Σταυρούλας Νικολοπούλου, άνδρες της οικονομικής αστυνομίας πραγματοποίησαν σήμερα έρευνα και στα γραφεία του ΚΕΕΛΠΝΟ. Την εντολή για την έφοδο έδωσε η εισαγγελία Διαφθοράς. Η έρευνα αφορά και στις δύο περιπτώσεις τα μαύρα ταμεία του οργανισμού για τις διαφημιστικές του εκστρατείες, την περίοδο 2011 -2015.

Ads

Η οικονομική αστυνομία έψαξε να εντοπίσει έγγραφα που σχετίζονται με το μεγάλο σκάνδαλο, για το οποίο ήδη έχει ασκηθεί ποινική δίωξη από την εισαγγελία Διαφθοράς σε βάρος των τότε μελών του ΔΣ και του Διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ για απιστία σχετική με την υπηρεσία, υπό τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έφοδος εισαγγελέων στα γραφεία της συζύγου του Στουρνάρα
Οι χρυσές business της συζύγου Στουρνάρα
Η στρατηγική του χάους και της μάσας. Του Στέλιου Κούλογλου

Η έρευνα αφορά στο διεθνή διαγωνισμό που διενήργησε το ΚΕΕΛΠΝΟ για το υποέργο «Εθνική Επικοινωνιακή Εκστρατεία Πρόληψης για τον Καρκίνο», στον οποίο αναδείχθηκε ανάδοχος η ένωση εταιριών AGENDA ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ, ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ, ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ-MINDWORK BUSINESS SOLUTIONS ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΠΕ, συμφερόντων της οικογένειας Βαρβιτσιώτη και της οικογένειας Στουρνάρα αντίστοιχα, με την οποία υπογράφηκε, τον Ιανουάριο 2011, σύμβαση κατόπιν της απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του.

Ads

Η δράση αυτή ήταν εκτός του σκοπού του ΚΕΕΛΠΝΟ, ο οποίος συνίσταται στην παρακολούθηση, το συντονισμό και την υποβοήθηση ενεργειών για την πρόληψη της εξάπλωσης μεταδοτικών νοσημάτων, στα οποία δεν συμπεριλαμβάνεται ο καρκίνος.