Επιτέλους καράβι στην ταλαιπωρημένη Σαμοθράκη. Το νησί ήταν αποκλεισμένο επί μέρες αφού προέκυψαν συνεχή προβλήματα με τα πλοία που θα το εξυπηρετούσαν, πράγμα που προκάλεσε τεράστια προβλήματα στην τοπική κοινωνία και τους επισκέπτες. 

Ads

Τουρίστες προσπαθούσαν να φύγουν και δεν μπορούσαν, τους τελείωσαν τα χρήματα και δεν είχαν που να μείνουν και πώς να φάνε, ο δήμος σε συνεργασία με τους επιχειρηματίες τους εξυπηρετούσε δωρεάν, τροφοδοσία δεν υπήρχε, ενώ υπήρξαν πάρα πολλές ακυρώσεις τουριστών εξαιτίας των προβλημάτων αυτών. 

Τελικά και μετά τις αντιδράσεις σήμερα έφτασε για πρώτη φορά μετά από μέρες πλοίο στο νησί. 

Τέσσερα δρομολόγια Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη με επιστροφή μεταφέροντας 600 επιβάτες έχει πραγματοποιήσει από το πρωί το πλοίο «Ζέφυρος», ενώ το οχηματαγωγό «Αναξ» έχει πραγματοποιήσει ήδη ένα δρομολόγιο από Σαμοθράκη προς Αλεξανδρούπολη μεταφέροντας 12 επιβάτες, 139 ΙΧ οχήματα ένα φορτηγό και 6 δίκυκλα, ενώ θα εκτελέσει άλλα δύο δρομολόγια.

Ads

Στο μεταξύ απέπλευσε από τη Νάξο με προορισμό τη Σαμοθράκη το ταχύπλοο επιβατηγό-οχηματαγωγό Andros Jet προκειμένου να εκτελέσει άμεσα δύο δρομολόγια. Το πλοίο που μπορεί να μεταφέρει 600 επιβάτες και 75 ΙΧ αναμένεται στο νησί στις 22:00 το βράδυ. Θα εκτελέσει δύο δρομολόγια και από αύριο 15/08 τουλάχιστον τρία και αν χρειαστεί επιπλέον.