Μετά από ένα νέο σόου στη Βουλή, από τα γνωστά της Χρυσής Αυγής, οι βουλευτές της νεοναζιστικής οργάνωσης εκδιώχθηκαν, με παρέμβαση και του φρούραρχου, από την Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων. 

Ads

Το επεισόδιο σημειώθηκε στην Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, οπου ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ενημέρωνε τους εκπροσώπους της αντιπολίτευσης για τις εξελίξεις στο προσφυγικό και την συμμετοχή του ΝΑΤΟ στις επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση των διακινητών από την Τουρκία.

Οι χρυσαυγίτες άρχισαν να βρίζουν και να φωνάζουν, να μιλούν υβριστικά για τους πρόσφυγες, ενώ βιντεοσκοπούσαν την «κλειστή» συνεδρίαση. Λόγω του επεισοδίου κλήθηκε και ο φρούραρχος για να απομακρύνει τους εκπροσώπους της νεοναζιστικής οργάνωσης. Οι χρυσαυγίτες επιτέθηκαν κατά της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας αλλά και κατά της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, χαρακτηρίζοντάς τους μεταξύ άλλων «προδότες» και «Φιλιππινέζες». 

Ως «μία από τις πιο μαύρες σελίδες της κοινοβουλευτικής διαδικασίας» χαρακτήρισε η Ντόρα Μπακογιάννη τα όσα συνέβησαν στην Επιτροπή Άμυνας της Βουλής. Όπως είπε σε δηλώσεις της η πρώην υπουργός της ΝΔ, η οποία μετείχε στη συνεδρίαση, «οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν στα στελέχη των Ένοπλων Δυνάμεων με απαράδεκτο και φασίζοντα τρόπο με χαρακτηρισμούς που δεν ταιριάζουν όχι σε Κοινοβούλιο, ούτε σε χαμαιτυπείο».

Στο σόου των νεοναζί αντέδρασαν όλα τα κόμματα και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας. Η συνεδρίαση διεκόπη και ζητήθηκε η αποχώρηση της Χρυσής Αυγής. Επειδή οι εκπρόσωποί της δεν αποχωρούσαν κλήθηκε ο φρούραρχος, ο οποίος – παρουσία του Προέδρου της Βουλής – τους έδωσε το έγγραφο με το οποίο ζητούσε την αποχώρησή τους βάση του άρθρου 81 του Κανονισμού της Βουλής.

Ads