Ένορκη Διοικητική Εξέταση διέταξε το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. για τα παρανόμως κατασχεθέντα ναρκωτικά που βρέθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας κατά την χθεσινή έφοδο της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων. Η έρευνα έγινε στο πλαίσιο της προσπάθειας «κάθαρσης της Αστυνομίας» κατ’ εντολή του υπουργού Νίκου Δένδια.

Ads

 
Κατά τη διάρκεια της έρευνας στο ΑΤ Ομόνοιας, βρέθηκαν, σε κοινόχρηστο γραφείο του Τμήματος, και κατασχέθηκαν ποσότητα κάνναβης, «φιξάκι» ηρωίνης και 29 ναρκωτικά χάπια, τα οποία δεν είχαν καταχωρηθεί στα υπηρεσιακά βιβλία.
 
Από το Εσωτερικών Υποθέσεων διενεργείται περαιτέρω προανάκριση, προκειμένου να διακριβωθεί η προέλευση και ο κάτοχος ή οι κάτοχοι των κατασχεθέντων ουσιών. Θεωρείται πάντως πιθανό ότι προέρχονται πιθανότατα από κατασχέσεις που έγιναν από συλληφθέντες, αλλά κρατήθηκαν χωρίς να καταχωρηθούν, όπως προβλέπεται, για άγνωστο λόγο.
 
Οι έλεγχοι γίνονται σε συγκεκριμένες αστυνομικές υπηρεσίες, ύστερα από καταγγελίες ή υπόνοιες ότι μπορεί να υπάρχουν κρούσματα διαφθοράς.

Επίσης, η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων επεκτείνει την έρευνα στην ομάδα ΔΙΑΣ αναζητώντας πιθανές σχέσεις αστυνομικών με τη Χρυσή Αυγή. Σύμφωνα με τον Συνήγορο του Πολίτη η ΔΙΑΣ κατέχει τα «πρωτεία» εντός του αστυνομικού σώματος καθώς εμπλέκεται σε ποσοστό 12% με υποθέσεις κακοποίησης αλλοδαπών. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται το Αστυνομικό Τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα με 6%. Τα στοιχεία αυτά επικαλούνται και οι αστυνομικές αρχές, θεωρώντας τα «βάσιμα, που έχουν διερευνηθεί και φιλτραριστεί επαρκώς». Υπολογίζεται ότι η έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Αστυνομίας θα καταδείξει την εμπλοκή περίπου 10-20 αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ, από τα συνολικά 2.500 άτομα του προσωπικού της. 

Το πόρισμα της Υπηρεσίας αναμένεται να παραδοθεί μέχρι τα μέσα της άλλης εβδομάδας. Το πόρισμα αναμένεται να καταγράφει άμεσες σχέσεις του ακροδεξιού κόμματος με ένστολους που υπηρετούν σε περισσότερες από 50 αστυνομικές υπηρεσίες.

Ads