Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Εξαρχείων, έπειτα από απόφαση του υπαρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Αφορμή στάθηκε το γεγονός ότι οι κατηγορούμενοι για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα» Ν. Μαζιώτης και Π. Ρούπα δεν εμφανίστηκαν στο Τμήμα βάσει των περιοριστικών όρων που τους έχουν επιβληθεί.
 

Ads

Παράλληλα, με απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη και Δημόσιας Τάξης, Νίκου Δένδια διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Ειδικότερα, έγγραφη αναφορά έχει ζητήσει ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγος Νίκος Παπαγιαννόπουλος, από το αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων, για την εξαφάνιση του Νίκου Μαζιώτη και της συζύγου του Πόλας Ρούπα. Η ενημέρωση που έχει ζητήσει ο αρχηγός αποσκοπεί στο να διευκρινιστεί αν οι αρμόδιες αστυνομικές αρχές έδειξαν ολιγωρία, οπότε θα διαταχθεί ΕΔΕ και θα επιβληθούν κυρώσεις.
 
Οι δύο κατηγορούμενοι παραβίασαν τους περιοριστικούς όρους που τους έχουν επιβληθεί μετά την αποφυλάκισή τους και δεν έδωσαν -ως όφειλαν- το παρών στο Τμήμα Εξαρχείων την 1η Ιουλίου, αλλά ούτε και στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις του δικαστηρίου όπου εκδικάζεται η υπόθεση του «Επαναστατικού Αγώνα».
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, σε βάρος τους αναμένεται να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης. Υπενθυμίζεται ότι αμφότεροι αποφυλακίστηκαν λόγω παρέλευσης του 18μηνου της προφυλάκισής τους.

Υπενθυμίζεται ότι οι και οι δύο κατηγορούμενοι είχαν αποφυλακιστεί στις 11 Οκτωβρίου του 2011, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών με τη συμπλήρωση του ανώτατου ορίου των 18 μηνών προφυλάκισής τους (είχαν συλληφθεί τον Απρίλιο του 2010). Μαζί τους είχε αφεθεί ελεύθερος και ο έτερος κατηγορούμενος για την ίδια υπόθεση Κώστας Γουρνάς.

Ads

Σύμφωνα με το βούλευμα, στους κατηγορουμένους είχαν επιβληθεί οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, η παραμονή τους εντός του Νομού Αττικής και μάλιστα στη διεύθυνση που δηλώνουν ως μόνιμη κατοικία, καθώς και η εμφάνιση κάθε 1η και 20ή του μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους.
 
Η Δικαιοσύνη στην Ελλάδα κινείται με εξαιρετικά αργούς γραφειοκρατικούς ρυθμούς αδιαφορώντας για τις κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις της μη απονομής της, σχολίασε σε ανακοίνωσή της για την υπόθεση η Δράση.
 
«Πομφόλυγες λοιπόν οι βαρύγδουπες κατά καιρούς κυβερνητικές εξαγγελίες αλλά και οι δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει προς τη διεθνή κοινότητα», σημειώνει χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας το γεγονός ότι παρήλθαν 18 μήνες και οι δικαστικές αρχές δεν κατάφεραν να δικάσουν μια τόσο σοβαρή υπόθεση με αποτέλεσμα οι κατηγορούμενοι να κυκλοφορούν νομίμως ελεύθεροι.