Εκρηκτικός μηχανισμός που είχε τοποθετηθεί σε πάρκο το οποίο βρίσκεται πίσω από το Αστυνομικό Τμήμα της Δάφνης στην Αθήνα, στην οδό Λυσίππου, εξουδετερώθηκε με διπλή ελεγχόμενη έκρηξη από πυροτεχνουργούς της αστυνομίας, τα ξημερώματα.

Ads

Ειδικότερα, άγνωστος τηλεφώνησε στις 02:50 στο κέντρο της Άμεσης Δράσης και είπε: «Σε σαράντα λεπτά θα εκραγεί εκρηκτικός μηχανισμός στο πάρκο που βρίσκεται πίσω από το Αστυνομικό Τμήμα της Δάφνης. Προσοχή. Δεν είναι φάρσα».

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ – ΜΠΕ από αστυνομικές πηγές, ο άγνωστος που τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση προσέθεσε πριν κλείσει το τηλέφωνο: «Είναι για τον Λάμπρο».

Σημειώνεται ότι στην περιοχή της Δάφνης είχε χάσει τη ζωή του, στις 10 Μαρτίου 2010, μετά από συμπλοκή με αστυνομικούς, ο βιολόγος αναρχικός Λάμπρος Φούντας.

Ads

Αμέσως μετά το τηλεφώνημα αστυνομικοί πήγαν στο πάρκο και είδαν ένα τσαντάκι μέσα στο οποίο υπήρχε εκρηκτικός μηχανισμός. Απέκλεισαν την περιοχή, ενώ άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών τον εξουδετέρωσαν με διπλή ελεγχόμενη έκρηξη και διαπίστωσαν ότι αποτελείτο από χειροβομβίδα, χρονοδιακόπτη, πυροκροτητή, εννιάβολτη μπαταρία και εκρηκτική ύλη.

image

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο επίδοξος βομβιστής έχει καταγραφεί από κάμερα του αστυνομικού τμήματος.  Στα πλάνα διακρίνεται -όχι καλά, καθώς είναι σκοτάδι- ένα άτομο που φοράει κουκούλα να μεταφέρει το πακέτο και να αφήνει τη βόμβα στην πίσω πλευρά του Α.Τ. 

Την υπόθεση έχει αναλάβει η Αντιτρομοκρατική, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης από κάποια οργάνωση.