Ήταν σαν σήμερα, 11 Ιουνίου του 2013, όταν η Ελλάδα έζησε μία από τις μαύρες σελίδες της δημοκρατικής σύγχρονης ιστορίας της, τη στιγμή που αιφνιδιαστικά η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου έκλεισε τη δημόσια τηλεόραση ρίχνοντας μαύρο. Σήμερα, ακριβώς δύο χρόνια μετά η ΕΡΤ είναι και πάλι στον αέρα, όπως και οι απολυμένοι εργαζόμενοι της είναι ξανά στις θέσεις τους.

Ads

To Tvxs.gr μεταδίδει όλη την ημέρα ζωντανά το πρόγραμμα της ΕΡΤ.

Δείτε ζωντανά το πρόγραμμα της ΕΡΤ:

Με μουσική υπόκρουση τον εθνικό ύμνο και φόντο την ελληνική σημαία η ΕΡΤ επέστρεψε και επίσημα στους τηλεοπτικούς δέκτες μας στις 6 το πρωί της Πέμπτης. Ακολούθησε μία αναδρομή στα κανάλια που υπήρχαν πριν το μαύρο καθώς και στα λογότυπα που έχει αλλάξει η δημόσια ραδιοτηλεόραση στη μακρά ιστορία της.

Την αυλαία της νέας ΕΡΤ άνοιξε η εκπομπή «ΕΡΤ ενημέρωση» με παρουσιαστές τον Νίκο Αγγελίδη και τη Βασιλική Χαϊνά. Μέσα στην ημέρα θα προβληθε πλήθος ενημερωτικών εκπομπών. «Σήμερα αποδεικνύεται πως το μαύρο ήταν μία σύντομη παρένθεση και αυτό οφείλεται σε εσάς τους εργαζόμενους που επιμείνατε και δώσατε τον αγώνα για τη Δημοκρατία και για αχειραγώγητη ενημέρωση και αποδείξατε πως όταν οι άνθρωποι το αποφασίζουν, όταν ενώνονται, παλεύουν και διεκδικούν, νικούν», δήλωσε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή.

Το πρόγραμμα της ΕΡΤ

Η «Πρωινή ενημέρωση» της ΕΡΤ ξεκινά από τις 06.00. Ο Νίκος Αγγελίδης και η Βασιλική Χαϊνά ανοίγουν από τις 06.00 μέχρι και τις 08.00 το πρώτο παράθυρο στην ενημέρωση. Τη σκυτάλη παίρνουν αμέσως μετά και μέχρι τις 10.00 η Μαριλένα Κατσίμη και ο Γιάννης Δάρρας και στη συνέχεια, μέχρι τις 12.00, ο Φάνης Παπαθανασίου και η Μάριον Μιχελιδάκη. Ο ενημερωτικός μαραθώνιος της ΕΡΤ συνεχίζεται στις 16.00 με την εκπομπή «Οn ΕRΤ» με την Ελένη Χρονά και τον Ανδρέα Ροδίτη.

Ads

Τα δελτία ειδήσεων ξεκινούν από τις 06.30 το πρωί και ακολουθούν μικρά δελτία στις 08.00, στις 09.00 και στις 10.00. Το πρώτο μεγάλο δελτίο ειδήσεων είναι στις 12.00. Ακολουθεί το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων στις 15.00 και το απογευματινό στις 18.00. Όλη η επικαιρότητα παρουσιάζεται στο κεντρικό δελτίο στις 21.00 με παρουσιαστή τον επί χρόνια πολεμικό ανταποκριτή Πάνο Χαρίτο, και η ανασκόπηση της ημέρας που φεύγει παρουσιάζεταο στο νυχτερινό δελτίο, τα μεσάνυχτα. Στις 22.00, η ΕΡΤ θα προβάλει το ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου «Το χαμένο σήμα της δημοκρατίας», ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσει συζήτηση στο στούντιο με τον δημιουργό.

«Η ΕΡΤ επιστρέφει με αξιόπιστη και πλουραλιστική ενημέρωση, με δελτία ειδήσεων που εστιάζουν στην αντικειμενική παρουσίαση της επικαιρότητας, χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς ακρότητες και υπερβολές, αλλά με τρόπο που τιμά και υπολογίζει τον πολίτη» τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Εκδήλωσεις για τη μεγάλη επιστροφή

Κορύφωση των εκδηλώσεων αποτέλεσε η συναυλία στις 8 το βράδυ της Πέμπτης  στο προαύλιο του Ραδιομεγάρου με πλήθος γνωστών καλλιτεχνών όπως ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Γιώργος Ανδρέου, με την Ελένη Τσαλιγοπούλου, ο Νίκος Ζιώγαλας κ.ά. Η συναυλία μεταδόθηκε ζωντανά από το Δεύτερο Πρόγραμμα της ΕΡΑ.

Τις αντιρρήσεις της για τις διαδικασίες επαναλειτουργίας της ΕΡΤ έχει εκφράσει η ΠΟΣΠΕΡΤ, η οποία στις 19:00 καλεί σε συγκέντρωση στο Ραδιομέγαρο.