Σε δύο συλλήψεις για την επίθεση με βαριοπούλες στην Ελληνοαμερικανική Ένωση στο Κολωνάκι, την Τρίτη το απόγευμα, προχώρησε η αστυνομία. Πρόκειται για έναν άνδρα και μία γυναίκα, ηλικίας 26 και 23 ετών αντίστοιχα, που είχαν προσαχθεί έπειτα από το περιστατικό. Μετά την ταυτοποίηση για τη συμμετοχή τους, οι προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Ads

Σε βάρος τους έχει σχηματιστεί δικογραφία για διακεκριμένες φθορές, ληστεία, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, απείθεια και άλλα αδικήματα και σήμερα αναμένεται να οδηγηθούν στην Εισαγγελία.

Εν τω μεταξύ, ύστερα από έρευνα στο σπίτι της 23χρονης η κρατική ασφάλεια εντόπισε  ένα πιστόλι, 100 σφαίρες, δύο γεμιστήρες, αλεξίσφαιρο γιλέκο καθώς και αντιασφυξιογόνες μάσκες.

Στο διαμέρισμα της 23χρονης στο Γκύζι βρίσκεται κλιμάκιο από τα εγκληματολογικά εργαστήρια που κάνει φύλλο και φτερό τον χώρο.

Ads

Το εννιάρι πιστόλι έχει μεταφερθεί για βαλλιστική εξέταση, ώστε να διαπιστωθεί αν έχει χρησιμοποιηθεί σε ένοπλη επίθεση.

Η υπόθεση θεωρείται σοβαρή και ανάλογα με τα ευρήματα που θα προκύψουν στη διάρκεια των ερευνών, δεν αποκλείεται να ασχοληθεί και η αντιτρομοκρατική.

Σε ανάρτησή της για την χθεσινή επίθεση, η αμερικανική πρεσβεία αναφέρει: «Καταδικάζουμε έντονα τις πρόσφατες επιθέσεις στα αμερικανικά εκπαιδευτικά ιδρύματα (της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης) σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Προτρέπουμε τις ελληνικές διωκτικές αρχές να προστατέψουν τα ιδρύματα αυτά και να οδηγήσουν ενώπιον της Δικαιοσύνης τους δράστες».

Διαβάστε επίσηςΕπίθεση στην Ελληνοαμερικανική Ένωση στο Κολωνάκι

Στο μεταξύ αναβλήθηκε για τις 27 Ιουνίου η δίκη των 20 συλληφθέντων του Ρουβίκωνα, κατά την εισβολή στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Το αίτημα για αναβολή κατέθεσαν στο δικαστήριο, οι κατηγορούμενοι και η έδρα το έκανε δεκτό. Ο εισαγγελέας άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη για δίωξη για τα πλημμελήματα της διατάραξης λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας, διέγερσης, απείθειας και άρνησης δακτυλοσκόπησης.